• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Cykeldator finns något som ersätter Shimanos Flight Deck?

Märkte igår att det inte går att ansluta Shimanos Flight Deck dator till den växelreglagemodell av 10-delat Tiagra som sitter på min nyinköpta cykel.

Har sedan typ 15 år vant mig vid Flight Deck som växelindikator inklusive antal kugg strax efter växling, virtuell kadens och hastighetsinformation.

Finns det nån variant med en eller flera produkter som kan ge mig en del av detta? Hittar att det finns växelreglage för Tiagra SL4700 för rakt styre men jag vill ha STI för bockstyre.

Själva Flight Deckdatorn verkar ha försvunnit numera om man undantar digitala växlar.

Thure
 
Jag undrar samma sak. För mig är växelindikatorn hela vitsen med Flight Deck! Tyvärr har mitt ena växelreglage slutat skicka signaler till datorn, så jag kan inte se var bakväxeln ligger. Detta har gjort mig så irriterad att jag nästan har slutat att cykla.
 
Flight Deck är bra när det funkar. Men rätt krångligt att montera i och med att man skall ta bort styrlindorna och mecka under gummikapporna på STI-reglagen.

Med tiden och slitage samt väder och vind är det rätt stor risk att det blir kontaktfel inne i STI-reglagen och då måste man byta hela reglaget vilket kostar närmare en tusenlapp.

Innan jag förstod att STI-reglagen på min nya cykel inte är förberedda för Flight Deck så gjorde jag en beställning via E-Bay på sensordelen samt sladdar upp till styret och STI-reglagen. Känns lite onödigt nu men kanske kan det komma till använding på en gammal trotjänare i min cykelflotta.

Finns ett utbud av begagnade och nya reservdelar samt hela system på bl a E-bay. Men att köpa begagnat känns sådär.

Fanns ett 10-tal nya kablage hos samma cykelaffär.

Thure
 

Logga in