Cellgummikängor i andra länder och andra tillverkare än Lundhags?

Hej

Används cellgummikängor typ Lundhags eller Jörnkängan i andra länder, t ex USA? Vad kallas denna typ av känga på engelska ?

Tittar gärna runt på nätet efter kängor , gärna tillverkade i västvärlden. I USA finns ju en hel del tillverkare men jag har inte lyckats hitta cellgummikängor. Har aldrig sett denna kängtyp i nån av alla dessa amerikanska videos där bushcraftgubbar sitter och tjötar och smörjer sina kängor..

Vore ju kul att välja mellan olika märken och prisnivåer (vilket man kan med vanliga kängor) så om ni känner till vandringskängor där nederdelen är gjord av gummi , av andra tillverkare än de svenska, så länka gärna.
 
Amerikanska 50 tals gummikängorna var en galosch fastsydd vid en läder damask. Normalt stövelgummi. Obra och kall. Canadensiska duck boots påstås ha cellgummi i sig.
Jörn o Lundhags samt skogisstövlar hade/har.

go tur
 
De duckboots jag sett i Sverige ofta såld som nån sorts vinterstövel känns mer som en mjuk gummistövel med lädersksft och utan vridstyv sula
 
Det är nog möjligt att de inte finns på andra sidan vattnet.
När det bar iväg till Falklandsöarna för att "återställa" läget så beställde britterna
så mycket det gick att få tag i från Lundhags. För akut flygfrakt ner till Ascension...
SAS hade lagt märke till vad Lars Fält hade haft på sig när han var över hos dem.
Så kängorna fanns nog inte på närmare håll.
 
Det finna ju många platser i Nordamerika med liknande klimat som vårt!

Fantastiskt ändå med tanke på hur överens många erfarna friluftsmänniskor här är om cellgummimodellens överlägsenhet i fuktig natur att amerikanskt friluftsfolk inte har nåt reellt kängalternativ till goretex. Undrar om Lundhags försökt komma in på den marknaden?
 

Liknande trådar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!