• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Canon Powershot G7 X vs Sony Alpha A5100?

Hallå,

Tänkt att jag ska börja ta lite bra bilder på riktigt igen efter några år med bara mobilkamera. Närmast nu så är det vandring som gäller men framåt även kajak och andra friluftsaktiviteter. Viktigast är nog bra kvalitet på landskapsbilder, det ska vara relativt smidigt att ha med sig kameran, fukttåligt skulle varit trevligt men insett att dom kamerorna inte ger vidare bildkvalitet. Senaste modellerna jag snöat in på är dom i rubriken och nu börjar resan närma sig så måste fatta beslut nu och sluta vela. Även kikat på den tidigare nämda Sony RX100 (och 2an).

Någon som har någon erfarenhet? Input? G7 vinner ju i smidighet och zoom men 5100 verkar ge bättre bildkvalitét men objektivet som följer med är mindre zoom och då ska man sen köpa till objektiv och hålla på och byta och tar mer plats. Hmmm, vad välja? Eller har någon ett 3e bästa alternativ? Vill även det ska fungera att ta ok bilder i mörker helst.

Tacksam för alla tankar! :)
 
Utan tvekan bra kameror bägge men varför inte gå upp ett snäpp och skaffa en kamera med elektronisk eller genomsiktssökare. Sony alfa 6000 t ex men Fujifilm har också många utmärkta kameror i det här segmentet.

Personligen så använder jag en vattentät Panasonic FT-5 mycket. Tycker att den som vattentät kamera har lite oförtjänt dåligt rykte för bildkvalitén. Det är ett mycket stort kliv uppåt i kvalitet jämfört med mobilkameran som jag har i Samsung Galaxy S5.

Med större sensor som i de kameror du tittar på får du i första hand bättre kvalitet i dåligt ljus. Kan vara värt investeringen absolut.

Vill du ta bra bilder med lite längre objektiv t ex av djur så måste du som jag ser det ha en genomsikts eller elektronisk sökare eller en konventionell SLR-kamera.

Thure
 
jag har föregångaren (Sony nex-5(R eller N kommer ej ihåg) Jag instämmer med Thure att en sökare är värt att ha i det långa loppet.

Till nex-5an finns det att köpa till som tillbehör men alfan5100 verkar ha en fast blixt där(?)

Oavsett råder jag dig till att välja en med utbytbara objektiv för en vacker dag kommer behovet uppstå och då är det trevligare att behålla sin lilla, smidiga kamera än att behöva köpa en ny.
 
Det är vanskligt att jämföra fickkompacktkameror med små systemkameror.
Själv valde jag efter att ha prövar liten fickkompakt, väderskyddad, en Canon G12 då jag behöver en genomsiktssökare.

Som 3e alternativ skulle jag därför råda dig titta på Canon X med större genomsiktssökare.

Jag har en fullformatare slr med rätt objektiv och stativ för svagtljusfotografering, många stativ är för lätta men med krok under mittpelaren kan man hänga en viktpåse, dagsturssäcken, matpåsen under och få stativet stabilare i vinden.
go tur
 

Logga in

<% if (false): %> <% endif %>