• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Budgettält utan tveksamma ämnen?

Hejsan.

Vet inte om jag tänker tokigt, men jag tänkte börja tälta lite med barnen, och har därför läst på lite om tält rent allmänt och ramlade av en slump in på ämnet kemikalier i tält. Och det är ju klart att 90% av ett tält är tekniskt sett kemikalier antar jag, men om vi tar fjällräven så värkar dom ha tänkt till ang detta.

Men tyvärr är priserna där lite höga tycker jag bara för att spontanköpa ett tält. Hur är det rent allmänt kring detta ämne? Är det förbjudet med exempelvis impregneringar för skydd emot brand m.m, som i sig är rätt giftigt och som akumuleras i lungorna m.m.?

Oroar jag mig i onödan, eller vilken hänsyn ska man ta? Smart kan ju vara att undvika tält ifrån Wish antar jag. Men finns det tillverkare som har tänkt lite mer kring detta som inte är så dyra i inköp?

En sak som jag är riktigt skeptiskt till är diverse nanomaterial som används överallt för att exempelvis få en vattenavstötande yta. Där är något som vi kommer få ett facit om i framtiden.
 
Vet inte var du bor men i Sth har Tältcentralen billigare tält och i Malmö finns Friluftsvaror, Falkenberg har någon shop och det finns säkert fler.

go tur
 
Hej, Saigon.

Ett företag (eller kanske snarare märke?) som jobbar en del med de här frågorna (och som du i alla fall kan förvänta dig ett svar från, om du har just miljöfrågor kring deras produkter) är faktiskt Urberg - som säljs/produceras av Outnorth.

Deras tält tycker jag är väldigt prisvärda. Det är varor som kvalitetsmässigt ligger bra till i konkurrensen med övriga i samma prisklass och man får "mycket för pengarna", är min erfarenhet.

Det har skrivits en del om deras miljötänk i olika intervjuer och grejer i friluftstidningar, på bloggar etc. och en snabb googling gav t.ex. följande länk:

https://vandringsbloggen.com/kann-urberg-pa-pulsen-om-hallbarhet-valgorenhet-och-kvalitet/

Kanske det skulle kunna vara ett alternativ?