• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Bra kamera att ha med på äventyr?

Hej!

Jag är sugen på att köpa en kamera, men vet inte riktigt vad jag ska köpa för något. Jag vill ha med mig den på mina äventyr, alltifrån cykelturer med cykeln, löpturer till upp på fjället på sommar som vinter och slappa stunder på solsemestern. Till allt möjligt helt enkelt, vill att den ska ta bra bilder och vara lätt att fota med! Använt mammas canon EOS550D tror jag det är, men tycker den är lite för stor för att ta med överallt. Vill att den inte ska ta så mycket plats heller, och vara till ett rimligt pris. 2000-4000 kr.

Tackar och bockar för alla möjliga tips :)
 
Kolla in sony nex 5.

Tjejen har en sån och jag tycker den är helt underbar.
Den är inte stöttålig och vatten tålig dock.
 
Har haft flera tåliga olympusar men de är generellt svaga i dåligt ljus - har precis köpt en Panasonic FT5 men har inte hunnit testa den ännu så jag vet inte om jag vill rekomendra den ännu. Om du söker på tålig kamera hrä ser du min tråd där jag frågade inför köpet av denna. Belv även en tråd på fotosidan till slut.

/Patrik
 
Alla kameror

är förstås kompromisser. Vad är viktigast för dig. Snabb till skott, kort skärpedjup, eller något annat?

Jag föredrar en oöm kamera som kan hänga med t ex i kajak och klara plurrningar. Rätt nöjd med min Panasonic FT-3. jag har sedan tidigare ett gäng Canon kompakter som inte alls tål lika mycket stryk t ex G10.

Efterföljaren FT-5 ligger i ditt budgetspann och har fått bra betyg se t ex http://www.cyberphoto.se/info.php?article=FT5or

Thure
 
Köpte nyss en Pentax K-30 som jag är riktigt nöjd med. Det är en vädertätad systemkamera som jag har med mig i ur och skur.

Precis som Thureb skriver handlar det i mångt och mycket om kompromisser. Pentax K-30 är på inga sätt den bästa systemkameran, men den ända(?) vädertätade systemkameran i den prisklassen mig veterligen.

Tyvärr ligger den en bit över din budget (ca 6000 kr inkl 18-55 objektiv). Ville dock tipsa ändå eftersom jag är så nöjd med den. Kanske kan gå att hitta begagnat?
 

<% if (false): %> <% endif %>