• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Bok om uteliv från 1880

Gott nytt år alla utsidare

Jag tänkte tipsa om lite lösning så här i starten på det nya året.
Jag var inne på bloggen woodtrekker.blogspot.nl och där länkar han till en bok om vandring och uteliv i allmänhet som skrevs 1880 av en fd soldat från amerikanska inbördeskriget.

Boken finns gratis här i olika format: www.gutenberg.org/ebooks/17575

Jag har bara påbörjat den men tycker hittills att det var intressant läsning för en friluftsnörd som mig.

//Askel
 
En rent filosofisk tanke är att resenärers njutning av naturen är bara ca 300 år gammalt. Före dess var det mest ett praktiskt problem att förhålla sig till.
Men efter överflödet och den logistiska säkerheten för vissa, kunde de individerna släppa eget överlevnadstänk och intressera sig för omgivningen i stort och smått.

En sån tur vi har att vara födda i rätt tid.
go tur på det nya året
 
Vi har turen att kunna göra en sjuihelvetes livsresa för att nöja sig med det man har. :) Största kvalitén med att leva just nu och kanske framför allt här i Sverige är att man kan välja själv. De flesta väljer döden.
 

Logga in