• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Bestiga Mont Blanc.

Har funderat på att bestiga mont blanc till sommaren 2001, och jag undrar om det finns någon som gjort det redan som kan ge mej tips om rutter, svårighet, kostnader hur man får tag på guider och vad en guide i så fall kostar. Skriv en rad och berätta för en som vill veta.
 
Mt Blanc

Hejsan, jag har själv varit uppe på Mont Blanc och kan säga att det är helt klart värt att försöka nå toppen genom att börja gå nerifrån dalen och inte ta kabinbana upp till Aiguille du midi. Vi startade precis bredvid tunneln som går igenom berget till Italien, upp på en stig för att sen gå över glaciären som ligger ovanför. Sen är det bara att gå via hyttorna som ligger efter bergets sluttningar.
Lycka till!
 
Mt Blanc

Hans Wennerström ger svaret på några av dina frågor på sin hemsida. Den finns länkad här från Utsidan.

...Johan...
 
Mont Blanc,

Just nu håller jag på att skriva ner lite minnen och lärdomar från de två turer jag och några kompisar gjorde till Mont Blanc i juni i år. Texten kommer att "publiceras" på http://www.resetema.com inom några dagar från idag (som är 30/9 -00), så kolla där. Jag tror att den kommer att innehålla det mesta du behöver veta för att börja planera på allvar.

Om du blir otålig så maila mig direkt. Det mesta av skrivandet är klart och endast finputsningen kvarstår, så du kan få ett utkast via mail.

/Rasmus