• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Beställa Hanwag från Tyskland

Jag har nu tänkt att beställa ett par nya kängor (Hanwag Alaska GTX), antagligen från globetrotter.de, då de är nästan en tusing billigare jämfört med Sveriges priser. Är det någon som skulle vilja dela med sig av sina erfarenheter, när det gäller att beställa från Tyskland?
 
Har bara goda erfarenheter...

Har beställt saker från de flesta länder i EU, har inget att anmärka på, leveranserna brukar ligga på 1-3 dagar längre än om man köper saker inom Sverige, och det är värt att vänta på, då man får sakerna billigare... i alla fall dom saker jag beställt och då inräknat frakten, har till och med fått fraktfritt från vissa företag.

Har bara goda erfarenheter... :)

Har även beställt saker från USA, Kanada och Hongkong också... Lite längre leveranser... Har inget att anmärka på här heller, slipper Tullen och momsen då jag har vänner som skickar hem dom flesta paketen! :)

Mvh troswe
 
http://www.friluftslageret.dk/
http://www.spejdersport.dk/

Tillhör de större, men söker man ett specifikt land så bör man Googla på en landsdomän :)dk för Danmark , .cz för Tjeckien etc) eller Googla för ett visst språk för att täcka in så mycket som möjligt. Kolla att de verkligen skickar till Sverige också och vad frakten kostar.
Jag sökte på "Støvler hanwag alaska", med danske som språk. Jag hittade inte så många ställen som sålde den där. Spejdersport hade inte i min storlek. Danska pricerunner hittar inte skon. Tyska pricerunner hittar bara 2 affärer (globetrotter, och en annan men inte draussen).
 
...

Du kan ju pröva Skinflint - prisjämförelse i EU
http://skinflint.co.uk

Annars finns åxå Bergsport Swanda (ohygglo trög hemsida); http://www.schwanda.at/relaunch/shop/showProducts.php?tmp=tmp&catid=2&showAll=true

...eller Sport Stephan; http://www.sport-stephan.de/shop2008/

och... JA... det är smidigt att köpa ifrån Tyskland... lite mer i frakt och några dagar till, men det lirar.

En annan hake är väl garantihantering.
JAG skulle begränsa urvalet till varumärken med "stor" reklamationshantering där man kan gå via deras agent i Sverige och inte via en affär, som naturligtvis har måttligt intresse i att hjälpa en om man köpt någon annanstans.

Köpa är kul :eek:)
 
Jag vet inte vilket pris du är ute efter, men här finns kängorna till extrapris. Det verkar som om alla storlekar är tillgängliga.
http://www.sport-conrad.com/page/product-detail/__/shop/prod/287
Frakt till sverige kostar 15 euro.

varsågod/
:)
1900 kr inkl. frakt är väl inte så pjåkigt. Lade en beställning på dessa nyss. :)
Enligt en google-sökning så verkar detta vara en stor och seriös butik, så jag ångrar mig inte direkt.
Tackar för övrigt för alla svar i tråden. :)
 

Liknande trådar