Båt över Tärnasjön

Är det någon som vet om man kan ta sig över Tärnasjön med båt mellan Tärnsjöstugorna och leden som passerar Glimmerstugan?
 
Hej

Det var ett tag sedan jag var i området, men det brukar gå att ordna. Det säkraste är nog att kontakta stugvärden i Tärnasjöstugan (finns vanlig telefon dit också) och be att han eller hon avtalar en tur med mannen som brukar(ade) köra båt mellan Tärnasjöstugan och sjöns sydligare broar. Är man mer äventyrlig och inte har bråttom kan ni pröva att "elda för båt" vid stranden där stigen slutar. Brukar fungera, till slut. Detta förutsatt att man kommer från Glimmerhållet. Annars borde det gå att ordna på plats, om båtföraren är på plats vill säga. Det finns dock inga "reguljära" turer vad jag vet. Glimmerstugan är en härlig liten stuga och ligger vackert, värt ett besök, även om stigen tar slut vid sjön.
 
Senast ändrad:
I juli 2006 fick vi transport från Tärnasjöstugorna till en kostnad av 50 kr per person. Det är en sommarboende pensionär i stugan bredvid STF-stugan som brukar fiska på sjön och som kör över vandrare till motsatta sidan om man frågar via stugvärden. Leden från Tärnasjön mot Umasjö över Glimmerstugan är mycket vacker och lätt att gå trots att den är omarkerad. Däremot kan det vara knepigt att få sjötransport om man kommer västerifrån. När vi var där blåste det så mycket att det inte gick att vara ute på sjön på 2 dagar vilket medförde att två tjejer på västra sidan fick vända om och gå tillbaka för övernattning i Glimmerstugan. Det kan ta tid innan någon upptäcker sjöliftare på västra stranden vilket kan vara ett problem om man inte har tält.

Ett annat problem är att få transport från Umasjö tillbaka till Hemavan. Enligt uppgift kan man fråga någon av de boende vid vägen som mot ersättning kör ner till samhället. När vi var där fanns ingen hemma så vi fick gå till Klippen innan vi hittade en bussig kille som skjutsade oss tillbaka till vår bil.

Glöm inte att fråga vad resan kostar. Trots att de är mycket hjälpsamma är det inte för nöjes skull som ortsbefolkningen ställer upp för turisterna .
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
azaj Gast söker båt i Karibien 19 dec-12 jan Expeditioner 0

Liknande trådar


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...