Bambu Boxer

Jag har använt ITABs bambu-strumpor, och är väldans besviken. Har nog recenserat dem här på utsidan, men i sammanfattning:

- Torkar ALDRIG. Torktiden är betydligt längre än hos mina bomullsstrumpor.
- Luddar och noppar redan efter 2-3 tvättar
- Tappar formen, mina 43:eek:r är numera minst stl 46
- Luktar illa, inte fullt så illa som syntet, men värre än ylle och bomull.

Ärligt talat finner jag ingen fördel med dessa strumpor jämfört med vanliga 20-kronors bomullsstrumpor från Intersport...
 
Använder bambustrumpor

Min flickvän lät sig övertalas av en telefonförsäljare att prova bambustrumpor varpå även jag fick ett par. Vi tycker båda de är mycket bra och hon har fortsatt att abonera på strumpor. De är tunna men jag tycker de håller lika bra som andra strumpor. De är helt klart sköna och jag tror säkert att materialet passar till kalsonger. Dock är inte våra strumpor från ITAB så jag vet inget om just deras kvalitet. Och det ska tilläggas att vi använder dem som vardagsstrumpor, inte vid frilufsande.
/Matias
 
Har testat bambukläder

Jag har köpt kalsonger och strumpor från http://www.bambooclothing.co.uk/

Kalsongerna har jag verkligen trivts med, mycket mjukare än motsvarande i bomull. Bambooclothings kalsonger verkar ha ungefär samma sammansättning som ITABs, dvs. 93- 95% bambu och resten elastan. Kvaliteten borde vara lika, dvs. hög.

Strumporna tycker jag varit mycket sköna. De jag köpt innehåller ca 30% bomull förutom bambun (inte exkat samma som ITABs alltså). Håller delvis med Strykarräven om de negativa egenskaperna. Hållbarheten verkar vara något sämre än vanliga bomullsstrumpor, och de antibakteriella egenskaperna är väl ungefär som bomull.

Jag ser bambu som ett bra alternativ till bomull för vardagsanvändning, kan inte ersätta syntet och ylle vid friluftsaktiviteter. Det är bra om bomullsanvändningen kan minimeras, eftersom bomullsodling har så mycket negativ påverkan på miljön (bl.a. giftspridning och hög vattenkonsumtion).
 
Ett par erfarenheter

Jag köpte på mig en bunke bambuunderkläder i CA. Tyvärr visade det sig att de stående amerikanska tvättmaskinerna snabb slet ner dessa cellulosafibrer. Efter ett 30-tal tvättar var det bara trasor kvar...Komforten på var inget speciell. Strumporna var kass, tyckte jag där. Dahlgrens golfstrumpor var hyfsade i surskogen.
Viscose är mycket bekvämare äveom om det med är tvättkänsligt.
//J
 
Inget alternativ på vandringen alltså

Jakten på kalsingat till sonen går vidare med andra ord. Köpte nedanstående från ITAB till förra vandringen, men materialet känns sådär, visst, det torkar snabbt, enkelt att tvätta upp, men jag hade själv inte velat att mina underkläder skulle ha sådant material så varför ska han? Dessutom reagerade han med eksem av materialet, så, tja, andra förslag?
647_parm.jpg

Action Boxershorts

Kör förövrigt själv med Craft Pro Cool, helt suveräna tycker jag, får väl investera i några sådana till honom med.
 
Vill man ha billiga fuktionskallingar tycker jag man ska titta på de Ullmax säljer i syntet. Kostar inte mycket och jag har bara positivt att säga om dem, det är nog så att jag är mer nöjd med dessa än med de från Craft (det kan iofs bero på att mina Craft är äldre och har blivit ganska slitna).
Nyss köpte jag fyra par från Houdini som jag ska testa och som jag har höga förhoppningar om. Dock inte billiga (150 pix för två par) så prestanda/pris går troligen till Ullmax, men det får tiden utvisa...

www.ullmax.se
 
Ullmax

Bra tips, har två par Ullmax linnen i micro som jag tycker är helt suveräna, så det kan vara värt att testa, tack.
 
Tanklöst

Andra strumpor??? Det är ju ganska stor skillnad i hållbarhet mellan olika material, syntet, ylle bomull.

Du har rätt, det var tanklöst av mig. Har lixom inte tänkt så mycket på hållbarheten och varken noterat det ena eller det andra. Och jag använder strumporna som sagt till vardags så jag tänkte väl att de är som tunna strumpor e mest, typ bummulsstrumpor. Så med andra ord, mina inlägg är ganska informationslösa *skäms* :)
 
Liknande trådar

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.