Bästa lunchlådan?

Jag tänkte beställa en sådan här. Sen läste jag att locket ej är tätförslutande. Så nu undrar jag, vilken är den bästa lunchlådan som aldrig läcker? Vad använder ni och varför? Vad rekommenderar ni?
 
Trianga har två i olika storlekar i ALU.

Dessa är lätta att täta med ett varv eltejp så dom är bra även för överlevnadsutrustning.
Ingen svår kant som blir svårtejpad
 
ICA/coop brukar ha lunchlådor i plast för runt 15:-. Har aldrig fallerar för mig, eller läckt för den delen heller. När dom blir för tråkiga är det bara att köpa ny.
 
Har plastlådor där locket har fyra klaffar som låses, bra gummiring. Köpte en sats för några år sen på en stormarknad. Fungerar utmärkt.
 
jag tar vilken plastburk som helst. Siaglass är gott och burkarna användbara. Har dock inte soppa i dem vilket är det enda som kan läcka och jag brukar inte packa dem upp och ner heller. 200 spänn för en matlåda? - nej tack.
 
Ska lådan ut i skogen eller ska den framförallt till jobbet, är vikten av betydelse?
Ska den med till jobbet och åka mikrovågsugn (kanske inte, om den första du länkar till är av metall?), ska den ätas ur eller ska maten läggas upp på tallrik eller i skål?
Ska det vara en stor låda att lägga ner typ mackor i, eller färdig mat som har läckagerisk pga rinnande konsistens?

Ska man äta lagad mat ur lådan, kanske mikrad, och vikten inte har betydelse, tycker jag bättre om att äta ur glaslåda. Blir dessutom inte repiga och fula efter besticken. Typ dessa.
http://biltema.se/sv/Hem/Kok/Forvaring/Forvaringsburk-glas-47071/
http://www.clasohlson.com/se/Matl%C3%A5da-4-in1-Plus-Pyrex/34-1805
Om "vanlig plast" tycker jag att Clas Ohlson och typ stora Ica-butiker har fina sortiment.
T ex:
http://www.clasohlson.com/se/Matl%C3%A5da/Pr441067001?showRatings=true
http://www.clasohlson.com/se/F%C3%B6rvaringsburk-Coline/Pr348550006
 
Jag tänkte beställa en sådan här. Sen läste jag att locket ej är tätförslutande. Så nu undrar jag, vilken är den bästa lunchlådan som aldrig läcker? Vad använder ni och varför? Vad rekommenderar ni?

Det står att den är superretro. Jag känner mig superretro själv nu efter att sett reklamen...
Matlådor som denna har dock aldrig funnits utan en snarlik med plåtlock. Det fanns välgjorda och mindre välgjorda och användes över hela vårt avlånga land av arbetande människor. De mindre välgjorda lät såsen rinna ut i väskan. Finns att köpa på loppis för några kronor och som Troy skriver så använd silvertape om det är viktigt att hålla tätt. Rejäla lådor funkar utan. Jag har fö. en sån låda och förvarar diverse smågrejer i när jag är ute. Skulle funka som nödkärl över elden också.
Annars så får du väl bjuda in dig ett tupperwareparty för att se dagens alternativ...😄
 
Lunchbots

Tidigare nämnda företag Lunchbots har även en läckagesäker modell med behållare i rostfritt stål och tätförslutande lock i BPA-fri plast. Jag har ett par själv men har dock inte testat om de är helt läckagesäkra, men de är mycket bra i övrigt. Återförsäljare finns i Sverige, bara att söka på Lunchbots

pic2.jpg

http://www.lunchbots.com
 

Liknande trådar


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...