bästa googles in flatljus/moln/snöfall?

Hej!
Nyligen hemma efter en kanonvecka i Chamonix med 5 dagar sol men de andra två dagarna då det toksnöade var jag rejält missnöjd med mina googles som inte gav någon bra konstrast.

Vilka google ger bsät kontast i dåligt ljus= fatljus, molningt, snöfall och liknande.

Jag antar att det är någon nyns av gult eller orange men tips om bra model som funkar ihop med hjälm mottae tacksamt.

Pris är av underordnad betydelse - att få åka i drygt knädjupt utan att se ska inte få hända igen om priset är å billigtsom ett par dyra googles. ;-)

/Patrik, som ska pensionera mina immiga carrera med brun-/rökfärgad lins
 
hej

hallå
det jobbiga är ju att det finns ju faktiskt inga googles som fungerar mot flatljusman ser dåligt med alla inget snack om det. Sen finns det ju bättre och sämre liksom jag har både hi yellow och en helt transparant lins för sådana dagar. trivs väl så bra som man kan med oakleys hi yellow lins man ser inte så bra som man vill men man ser oftast bättre än sina kompisar =) kör den med en a-frame ram men tror väl att den linsen skall finnas till alla deras modeller.. detta är min uppfattning hoppas det gett dig lite hjälp på vägen =)
 
Jag har senast

införskaffat ett par franska rätt billiga noname dvs jag minns inte märket med röd lins som funkar fint. Eftersom jag har glasögon så måste min modell härbergera även sådana. Många hjälmar har en tryckknapp och en rem som håller fast skidglasögongummibandet vilket jag tycker är bra.

Thure
 
Boken säger gula och rätt täta men erfarenheten med glasögon under är obra. Har görmörka med sidobländen och rätt linser, gjorda av Hoya, de fungerar bättre, för mig.....
Man bör aldrig med ngt åka fortare än vad man ser....
 
kontext

Gammal tråd som nån skakat liv i, men handlade den om googles eller goggles?

http://en.wikipedia.org/wiki/Goggles

http://en.wikipedia.org/wiki/Googles

Tack för att du påpekar skillanden mellan de två orden och jag ber ödmjukast om ursäkt för min felstavning (som i alla fall var kosnistent genom inlägget). Men om det inte framgick av sammanhanget vad jag avsåg så får du gärna vänligt berätta hur man kan använda flertalsformen av ett internet-sökföretag för att undvika problem med skidåkning i flatljus.
Och jag ser nu även flera stavfel i ursprungsinlägget men hoppas fortfarande på svar i sakfrågan om skidglasögon.

/Patrik, som googlat goggles
 
vilka gula goggles?

Hej!
Lämnar de gamla felstavade inläggen i tråden därhän, lyfter tråden och frågar igen efter tips på bra goggles som är bra i flatljus/molnigt. Hade förmånen att bara ha en dag utan sol v 3i Les Arcs men då det bär av mot svenska fjällen vågar jag inte tro på samma tur och vill därför ha ett par goggles som ger bra kontrast även med dåligt ljus.
Är det skillnad på dyra gula oakley och billiga nonames med gul lins?

Någon som testat julbos fotokromatiska zebra-lins som nu även finns i goggles? Använde själv deras cameloen-lins i vnaliga solglasögon och var mycket nöjd i solljus och skugga.

/Patrik
 
t.ex. http://www.sportoptik.se/ eller vissa optiker med särintresse av alpina nöjjen.
gult borde vara det du är ute efter, men man kan inte få ett glas som är bra till allt... man måste byta.

BZ/

Jag söker inte universal (såvida det inte finns bra fotokromatiska) utna är helt nöjd med ett par som funkar i molningt och flatljus.
Är det soligt kör jag med julbo:
http://www.addnature.com/product.asp?dept_id=0&pf_id=JULBOEXPLORERCAMELEON

/Patrik, som ser fram emot fler tips
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.