Bärsystem för att bära två barn

Jag behöver tips om ett "smidigt" bärsystem för att bära mina pojkar 3,5 och 2 år gamla.

Den enda idé jag funderat över är att fästa två bärstolar i en ram, typ fjällrävens alu-ram.
Känns som att det blir svårt att få det hela att sitta tight, ekipaget lär ju hamna lite för långt ut från ryggen, eller? Någon som har en smidig lösning för att bära två barn?

Mvh
Kristian
 
en fram och en bak

hej!
att ha en på ryggen i bärstol och en sittande på axlarna brukar funka fint.
när jag vill ha två i stol har jag att fixat två karbinfästen högt upp på axelbanden på en jag har på ryggen och sedan knäppa fast en liten en (en gammal fjällräven 70-tal) bakofram på bröstet med vanliga klätterkarbiner. det funkar fint men blir ganska krångligt vid på och avlastningen.
på det här sättet kan du ha en extra på axlarna och därmed få med dig tre ungar, vilket är bra!

att ha två stolar bredvid varandra på ryggen har jag testat men aldrig fått att funka bra. att sätta två på höjden känns taskigt mot den som får sitta längst ner och stirra in i ryggen med syskonet ovanför sig, och med en bakom den andre blir det nog väldigt baktungt.
 
Vi bar varsin, det var ett privilegium. Har därför inte egen erfarenhet, men har flera gånger fått tipset att ta en i bärstol/i ryggsäcken/ på ryggsäcken och en i cykelsits monterad på storhjulig kanotvagn. En draglösning som sägs ha rimlig framkomlighet. Då har du en chans att få med dig fikapackningen också! Tycker nästan lite synd om dig, det verkar som riktigt tungt slit... Vi bar tre en period tjejens första sommar, en stor på varje ryggsäck och henne i bärsjal på mitt bröst. Turer på mer än ett par timmar krävde bärare! Våga ta sällskap, om och när du kan få det. Lycka till, de växer!
 
En på magen en på ryggen

i Snuggli respektive bärstol har funkat bra för mig men dina barn är nog aningen stora för detta.

Vad skall du göra och hur långt?

Thure
 
Ni är så konstruktiva! Jag hade väntat mig att idén skulle totalsågas. För egen del så bär jag hellre ett barn på armen än på axlarna. Att bära på axlarna blir snabbt ohållbart tycker jag. Alltså: ett barn på ryggen och ett på armen. På det sättet kommer man väl ett par km som bäst. Men det är ju mysigt ändå! Och så får man ju en stark arm om man gör det ofta.
 
Våra barn är 2.5 resp 4 år och vi (min man) bär fortfarande Lilla i bärstol på ryggen en hel del. Stora går långt nuförtiden men när hon blir trött får hon sitta på/bakom midjebältet på bärstolen (vi har en Kids deuter 2 med tjock fluffig midjerem) vänd innåt (ungefär som en koala!) med en slinga bakom ryggen som man fäster i bärstolens axelremmar. Det funkar bra i ett par km...
Bära en på armen när de väger 15 kg+ är inte så kul plus att man är rätt hjälplös om man tappar balansen och måste ta sej för med händerna.
Bägge på ryggen låter inte som en smart ide; eftersom barn rör sej och dessutom sitter längre ut ifrån ryggen än en korrekt packade ryggsäck blir det tyngre och svårare, jfr med en ryggsäck som väger lika mycket, redan med 1 barn på ryggen.
Om man bär en på ryggen och en på axlarna blir man väldigt 'topp-tung' med tillhörande sämre balans, och får rätt ont i axlarna....
Ett generellt tips är att lära barnen gå längre sträckor redan när de är rätt små; det är lite segt och trist under en tid men sen när de är liite större och börjar bli tunga att bära är det så skönt att de kan gå själva; och en 4-åring går lätt flera km lika fort som en vuxen om de bara är vana vid att gå (och har ngt kul att titta på)
Lycka till!
 
Med så pass stora barn skulle jag nog bära dem växelvis, och låta dem gå själva så mycket som möjligt, men så är jag ju inte gjord för att bära så mycket heller. Det låter obekvämt för barnen att sitta två stycken på samma rygg också (om du inte är byggd som Hagrid...) om de ska sitta i färdriktningen. Om jag absolut SKULLE göra en tvåbarnskonstruktion tror jag hellre att jag skulle försöka få fast en sittbräda på en gammal ryggsäcksram, så att båda barnen sitter bredvid varandra med ryggen mot pappans rygg. Eller med rumporna i höjd med pappans axlar och ett fotstöd.
 
Med så pass stora barn skulle jag nog bära dem växelvis, och låta dem gå själva så mycket som möjligt, men så är jag ju inte gjord för att bära så mycket heller. Det låter obekvämt för barnen att sitta två stycken på samma rygg också (om du inte är byggd som Hagrid...) om de ska sitta i färdriktningen. Om jag absolut SKULLE göra en tvåbarnskonstruktion tror jag hellre att jag skulle försöka få fast en sittbräda på en gammal ryggsäcksram, så att båda barnen sitter bredvid varandra med ryggen mot pappans rygg. Eller med rumporna i höjd med pappans axlar och ett fotstöd.

Viktigt det där med pappans rygg ;)
 
Tack för många goda råd!

Storebror knatar på fint för egen maskin, även i långa uppförsbackar, om det är någorlunda jämnt underlag. Är det ojämnt blir det jobbigt för de små benen och en viss svartsjuka gör sig 'även gällande när lillebror blir buren(i en vaude swing, maxlast 20kg). Fn gör jag som nilssa, bär storebror på armen när han blivit less. Lillebror väger 14-15kg påklädd och storebror väger 18-19kg påklädd.

Syftet är primärt korta skogspromenader på ett par timmar, men jag vill även kunna bära barnen under längre utflykter över en dag/helg eller fjällvandring kommande säsong, då lillebror fortfarande kommer att vara för liten för att gå några längre sträckor.

Att bära en av dem på axlarna vill jag inte, har tänkt tanken men inte ens provat, det skulle bli alldeles för instabilt och riskabilt när man promenerar i stökig terräng, dessutom kommer det att skymma sikten för syskonet i bärstol med trolig menlig inverkan på hela sällskapets sinnesfrid.

Jag har inte tänkt på att man skulle kunna bära dem bakvända, bredvid varandra med ryggarna mot min rygg, ett extra tack för det tipset! Där slipper man ju den tyngdpunktsförskjutning ut från ryggen som gör det tyngre att bära i bärstol än vanlig last i rygga.

Kikade lite på bärsjalarna såg ingen specificerad maxlast för dessa. Vi hade en babybjörnsele(maxlast 12kg) som funkade bra när lillebror var mindre(lättare men framförallt kortare, hans ben är i vägen för mina i en liknande lösning), Det var helt ok att bära så, men jag föredrar att ha en tyngre last på ryggen eftersom det blir lättare att parera om man olyckligtvis skulle tappa balansen och bli tvungen att ta emot. Dessutom tror jag det är bättre om bröderna sitter bredvid varandra än öga mot öga, som ju kan generera endel social aggression även mellan de såtaste av bröder... =)

Kanotvagn funkar inte, den är inte tillräckligt terränggående. Jag har en robust joggingvagn, (I'Coo Platon 3 Air ) med hyfsad stötdämpning som funkar överallt där det är lite vegetation. Det kan bli lite väl långsamt och bökigt om det är överdrivet ojämnt eller brant. Det duger absolut till fjällvandring längs leder, det är bara att lyfta bakdäcken och köra på framdäcket när det blir lite knixigt. Det smidigaste är ändå att bära barnen, så det är ett bärsystem jag är ute efter.

Efterlyser alltså mer input från er som bär två barn på ryggen!

(Ska dock testa tipset om en rygga fram fäst med karbinhakar i rygga bak, känns dock på förhand inte som den optimala lösningen för mig.)


/Kristian
 
Maxlasten på vår bärsjal låg på 80 kg! Det är en Didymossjal, vävd. Fungerar också som gunga och hängmatta till barnen.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
magrod76 Bära 6-åring på rygg vid längre vandring Barn och friluftsliv 20
MBac Bära barn och packning, i regn Barn och friluftsliv 10
Vandrare Bära barn I ryggsäck? Barn och friluftsliv 1
Hostan96 Tipstråd när man ska vandra med barn Barn och friluftsliv 3
P_50202 Gå ut med graviditet Barn och friluftsliv 8
Twism Övernatta i stugor med barn Barn och friluftsliv 1
gusfallca Kort vandringstur kring Göteborg med litet barn Barn och friluftsliv 4
martin8956 Tälta som ensam vuxen med 2 barn - toalettbestyr... Barn och friluftsliv 5
Linda G Öluffa i Stockholms skärgård med barn i sommar - vilka tips har ni till oerfarna? Barn och friluftsliv 15
KlaraS Två - tredagarstur med barn från Grövelsjön (skidor) Barn och friluftsliv 1
AnnikaSW Dra ett större barn efter längdskidor Barn och friluftsliv 13
Kebolabbet Förslag på nackstöd för barn i bärstolen Barn och friluftsliv 1
Sällan Vandra med barn i Dalarna Barn och friluftsliv 5
Sjobbe Tälta med barn i Norge Barn och friluftsliv 0
Nikonist Sommarcamping med barn, tips? Barn och friluftsliv 5
markus-l Vintertältning med barn Barn och friluftsliv 5
exjobb19 Resa med barn Barn och friluftsliv 13
vandringskängan Vagn i fjället med barn? Barn och friluftsliv 8
Belsebullen Fjälläventyr med barn Barn och friluftsliv 8
JakobInge Tälta med barn nära Karlskoga Barn och friluftsliv 4
peter_j_holm Jotunheimen med barn Barn och friluftsliv 6
Alolinona Friluftsintresserad med barn i Uppsala/Stockholm Barn och friluftsliv 1
Newlin Barn under 1 år Barn och friluftsliv 1
mysli Vandring i Bergslagen med barn Barn och friluftsliv 6
BengtW Fjällen med två större barn och ett mindre Barn och friluftsliv 6
Jopernou Pulka för två barn? Barn och friluftsliv 3
ErikMägi Vandra på Island med små barn? Barn och friluftsliv 5
Pia73 Fjällvandra med barn - var? Barn och friluftsliv 22
serenade Vill ha tips på fjällvandring med 2 barn?? Barn och friluftsliv 6
Skogskungen Små barn - hur löser ni det med mygg och knott? Barn och friluftsliv 13
bergdahl.olle Cykla på Åland med barn Barn och friluftsliv 0
Concor01 Bohusleden med barn, tips på etapper sökes!! Barn och friluftsliv 2
m490c 2 barn till Trolltunga i Norge Barn och friluftsliv 8
Vimes Friluftsliv med barn utan bil? Barn och friluftsliv 21
Graget Bra plats i närheten av Nyköping med barn Barn och friluftsliv 9
personnvik Friluftssällskap med barn sökes vid Uppsala Barn och friluftsliv 3
Cenwyn Upp på Kebnekaise med barn! (Lyxvarianten) Barn och friluftsliv 6
Moniqan Friluftssällskap med barn sökes i Stockholm Barn och friluftsliv 1
Rallarros Norge, nära Karlstad, Oslo med barn? Barn och friluftsliv 2
DanielK Vildmark i Götaland/Svealand för tält med barn? Barn och friluftsliv 7
pernissila Hilleberg Nammatj 3, för litet för 2 vuxna och 2 barn? Barn och friluftsliv 23
GustavOh Inreda tvåmanstält för två vuxna och ett barn Barn och friluftsliv 11
sucram123 Naturskön plats som basläger med barn? Barn och friluftsliv 11
Blaise Multivagn till två barn Barn och friluftsliv 2
Insiktalina Sommaräventyra med äldre barn, ensam? Barn och friluftsliv 0
Tekku Tumregler för barn och vandring? Barn och friluftsliv 13
Utemamma Mat till barn under vandring Barn och friluftsliv 7
hbgsnix Hållbara varma plagg för barn Barn och friluftsliv 10
username2 Tält vuxen med tre barn Barn och friluftsliv 17
sofiah Lagom tur i Norge med barn/ungdomar? Barn och friluftsliv 4

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.