Arets första sommartur i Chamonix...

...och vi kom inte hela vägen upp.

Weekend warrior som man är missade jag vintern i Cham med en dag. Skit samma tycker jag men vissa skulle kalla det förnedrande.

David hade tipsat om (de visu) riktig daliga daliga förhallanden i Druns nordcouloir. Tjockskalliga som vi är bytte vi inte tur utan tog taget upp till Montenvers (GM stängt pga vind) pa lördagen och började knata.David hade rätt! Det som brukar vara snö/is-goulotte var nu osäkrad svaklättring. Jag lyckades satta sammanlagt 3 isskruvar fram tills aidreporna.Runt klockan tre hade vi en lätt klipprepa kvar till den slutgiltiga is/snögoulotten och de värsta svarigheterna var över. Vi var dock tvugna att vända eftersom dry/aidreporna helt hade tagit musten ur tredjemannen som var i lite dalig dagsform. Det är alltid surt att behöva vända när allt gar bra, men alla kan ha en dalig dag. Nästa gang är det jag. Det viktigaste var att vi alla kom ner som goda vänner. Tips för ett bra slut: afterclimb frukust (pti déj anglais) pa Elevation vid tagstationen i Cham.

Vi hade tva Tjeckiska replag bakom oss. Ett firade av i början av aidreporna och det andra efter tre repor pa direkten.

Tjeckerna pa första kruxrepan


Även om turen inte är i sitt bästa förhallande är den klart görbar i en dag för ett snabbt replag. Om man nu vill förnedra sig med en en sommarbestigning ;-). Rack: halvt set kilar (mindre storlekar), 1 set camalots (upp till #2) & aliens + 10 qd's.

I'll be back!
 
Way to go pal

Man ska alltid forsok och det ar ingen latt tur sa grattis tank pa allt ni larde er. Jag ar imponerad av era ambitioner helt ratt sedan ar det ibland smartare att valja forhallanden framfor ambition men det har tagit mig sedan 89 att fatta det sa ni har ju tid pa er.

Det dar med vinter ar ett aber. Vi far se hur pasken blir jag gissar att vinden kan paverka turerna pa ett daligt satt och torka ur an mer men vi far se.

We will all be back!

ps
Ni vande dar vi vande 1989 vad det ser ut som fran bilderna. Det ser fint ut men gud vad mycket folk. Nar vi testa 89 var den gjord 8ggr pa vintern. Nu ser det ju uts om Chateauvert...
 
Har nu anslutit mig till skaran av sommar alpinister med vinter vilja. Testa mina nya Sportiva Plympus Evo for +8000M pa en WI5 M7 och det funka helt om. Jag e grymt nojd. Lite varmt kanske men de e ju opangen.. Bilder kommer pa bloggen.
 
Trådstartare Liknande trådar Forum Inlägg Startad
avslut090330 Arets sista vinterturer i Chamonix Alpin / Bigwall 18
Mike C Första bestigningar? Alpin / Bigwall 3
Zata78 Första storväggen Alpin / Bigwall 11

Liknande trådar

Logga in

Tips!