Ska man vara petig så är det väl formellt sett brott mot Utsidan regler att starta såna här trådar:
Enkäter, studentprojekt, marknadsundersökningar mm är inte tillåtna
Inlägg som riktar sig till en grupp medlemmar med syfte att rådfråga, samla åsikter och dylikt för annat bruk än rent privat intresse är inte heller tillåtna. Skicka istället sådant till redaktionen (se ovan) så kan vi kanske gör en notis.
Men men...
Om jag själv har planerat maten så brukar det inte vara några direkt irritationsmoment eftersom jag har planerat maten utifrån förutsättningarna. Om nån annan har planerat maten så brukar det kunna vara en hel del saker som är problem.
Spill/kladd som man inte enkelt kan torka upp/skölja bort som hemma vid diskbänken .
Alldeles för många saker som ska hackas/skäras och sen ligga nånstans och vänta på att läggas i grytan/stekpannan (så man får använda sin matkärl och vara kreativ med lock och grejer för att ha nånstans att lägga allt).
Matlagning som använder fler kokkärl än man har (t.ex. att man ska vispa grädde till efterrätten i en trangia-gryta, hålla köttet varm i en och koka riset in en tredje (när köket bara har två grytor).
Kort sagt: Ogenomtänkt planering
(Kan ju dra anektdoten om våra scouter som vid förfrågan om matlagningen status svarade: Jodå, vi är nästan klara, vi ska bara koka potatisen också.)