• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Aktse - Bårddetjåhkkå

Ska knalla Salto- Kvikkjokk nu i augusti och min fråga är vars är det enklast att vika av upp mot Bårddetjåhkkå från Aktse hållet?
 
Ivarlako är till stora delar lättvandrat om du kan ta dig upp dit, det borde gå från sydost i trakten av Faunåive vid Kungsleden men jag har inte gjort det så jag vet inte. Jag har däremot kommit från nordost genom Kåtokvagge men den vägen rekommenderar jag inte eftersom Rapadalens SV-sida och uppstigningen till Kåtokvagge är ganska jobbiga. Kanske den enklaste vägen ändå är stigen som utgår rakt norrut 6 km.nordost om Kvikkjokk och längs Unna Tatas V-sida, alltså den stig som man brukar ta till Njåtsosvagge. Den är lättgången och kanske är Kungsleden+stigen lika snabbt som att leta sig upp till Ivarlako fast det ser ut som en omväg på kartan.
 
Hej.
Har gått omvänd riktning: söder om Stuor Jiertta - Suolanjunnje - 1096/Stuor-dagar - bron väster om vindskyddet Jågge. Vill minnas att det var mycket lättgånget.
Mvh Rickard
 

Logga in

Tips!