• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Äventyrs kanot!?

Hej!
Jag har en kanotfråga som jag hoppas få svar på!

Jag och lite vänner paddlade kanot vid Stockamöllan, Rönne å i Skåne förra året och detta året vill vi ut igen. c 2-3 dagar

Vi är dock intresserade av liite högre svårighetsgrad, lite mer läskiga forsar och gärna små svårmanövrerade vattendrag med och varierad natur! Jag har googlat massor och de mesta jag klickat på via kanotguiden står de lätt, lätt, lätt 😊!

Finns det någon rolig å, spång eller kanal som har lite ström i sig och lite miniforsar där man får klura sig fram? Såklart skönt med lite kontrast och vacker natur samtidigt men de är de små kluriga bitarna som gör de extra skoj!

O ja, de måste gå att hyra kanot där för de har vi inte själva :)

Hoppas ni har lite rekommendationer till oss!?
Vi utgår från Stockholm så en radie på ca 60 mil borde vi hitta ett äventyr för oss!?

Tack för hjälpen!

Med vänlig hälsning

Robin
 
Den frågan är nog för stor att svara på här... Dom flesta små åar med forsar går bara att paddla när det är ganska mkt vatten, runt vårfloden eller efter mkt regn på hösten. Det gäller tex Voxnan, Gryckån, Sverkestaån, Järleån osv.
Testa Voxnan nästa vår ! Det finns tusentals sjöar och vattendrag att paddla i Sverige.
http://www.kanotguiden.com/sv/
https://kanotcamping.se/
 

Logga in