Lyxvandra i alperna - Forum


Trekking Utrikes: Alperna, Himalaya ...

Svara
 
Ämnesverktyg Betygsätt ämne Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2005-01-17, 16:15
erik_sylvan erik_sylvan är inte uppkopplad
 
Inlägg: 48
fråga

Jag och tjejen har funderingar på att lyxvandra i alperna. Lätt packnining; mat, vin och hunsrum på gästgiverier utefter vandringsleden. Är det någon som vet någon bra led eller något bra företag som ordnar liknande resor.
Svara med citat
  #2  
Gammal 2005-01-17, 21:06
Marzocchi Marzocchi är inte uppkopplad
 
Inlägg: 108
Inte vandrat, men jag har åkt/kört bil genom Grossglockner i Österrike. Mycket vackert

Svara med citat
  #3  
Gammal 2005-01-17, 23:10
alien alien är inte uppkopplad
 
Inlägg: 240
bra Alpstein


i Appenzellerland i nordöstra Schweiz kan jag rekommendera!

Säntis-massivet, som gränsar till Österrike och ligger lite för sig själv, består av ett antal kammar, mindre toppar och dalar som mer eller mindre löper samman vid högsta toppen Säntis, 2503 möh. Fantastiskt vackert! Där finns alla möjligheter, vandring, klättring, trevliga värdshus på lagom avstånd (utom Schäfler som alltid tycks förflytta sig längre bort när man går mot det från Ebenalp)

Högsta toppen är hiskeligt ful med radiomaster och byggnader och turister i mängd. Men det gamla charmiga värdshuset finns kvar lite längre ner och radiomasterna ser man liksom inte för resten är bara så fint!

Gå ner till Rotsteinpass över Liesengrat, där har dom renoverat värdshuset, nya rum finns som komplement till "s'normale Matratzenlager", har inte provat dom men det kommer!

Sen kan man via Altmann som man om man vill kan välja att bestiga (med en svårighet mellan grad 2 till 6+) knalla ner till Bollenwes som har den godaste Röstin i Schweiz. Och sen till Saxerlücke, och sen...

Långt sagt, men jag har gått där i 10 år och det är fortfarande lika lockande att ge sig dit igen. Här finns hur många möjligheter som helst att "lyxvandra"

Och överallt ett fantastiskt värdfolk!

Orterna Wasserauen, Schwägalp eller Brülisau är bra som utgångspunkter eller mål, det går tåg och buss mellan dessa och man kan lungt ställa bilen i en vecka och enkelt ta sig tillbaka, men nu ska jag inte berätta mer för då vet ni ju redan allt...

...fast linbana från Brülisau till Alpsiegel måste jag nämna, den är en upplevelse, det lovar jag, 400 meter luft, plats för två pers och några mjölkflaskor ungefär....

Sen finns ju Rätikon, eller Tessin, men det tar vi nästa gång(?)

Ciao!

Uffe


Svara med citat
  #4  
Gammal 2005-01-18, 00:13
Hertz Hertz är inte uppkopplad
 
Inlägg: 79
cool Klart det finns

Det finns massor av vandring i alperna, och mängder av företag som ordnar resor dit.

Finast tycker jag att Val Garden i Italien är (det är ju iofs. dolomiterna, men det är lika fint på sitt sätt). Det är ett trevligt folk och väldigt väl utmärkta leder (bättre än många ställen i Österrike, även om det ofta är riktigt bra i Österrike också

Vanligt är att svenska researrangörer kör att man vandrar olika leder/ställen varje dag och sen bor på samma hotell hela veckan, och äter lyxiga måltider. Då behöver man inte ha särskilt mycket packning med sig.

Ett företag som ordnar resor dit är Prima Travel, http://www.primatravel.com, om du åker med dem till Val Gardena är chansen stor att du får träffa världens trevligaste guide där :-)


Mvh Mattias
Svara med citat
  #5  
Gammal 2005-01-18, 01:16
Buda Buda är inte uppkopplad
 
Inlägg: 686
Italien, där kan dom lyxvandring... :D

Gå en bit, ät gott på topparna, drick vin och sov billigt.

Vem vill inte passera:

http://www.alagna.it/Alloggiare/huts/margherita.htm

och sedan fortsätta mot Zermatt. Den höga fina vägen!

Svara med citat
  #6  
Gammal 2005-01-18, 08:08
bertilstenfeldt bertilstenfeldt är inte uppkopplad
 
Inlägg: 395
Flera alternativ

Det finns flera alternativ. T ex erbjuder
http://www.austria-travelservice.com/resor.htm
vandringar utan packning där bagaget transporteras till målet för resp dags vandring.
Förutom Prima Travel erbjuder
http://www.sundqvists.com/
http://www.wiresor.se/
http://www.langleytravel.com/ (köp till vandringspaket)
vandringar där man bor på samma ställe och gör dagsvandringar. Sundqvists har även mera krävande hütte- till hüttevandringar.
Bertil
Svara med citat
  #7  
Gammal 2005-04-02, 23:09
christer49 christer49 är inte uppkopplad
 
Inlägg: 53
Ett år tog vi flyget till Venedig, hyrde bil där och körde upp till Corvara i Dolomiterna.
Bodde på ett hotell hela tiden och tog liften eller bussen upp till höjderna. Ja, det var just en höjdare!
Svara med citat
  #8  
Gammal 2005-05-04, 10:44
jonnylocktong jonnylocktong är inte uppkopplad
 
Inlägg: 14
jag skickad just in en fråga om vandring, men "lyxvandra" är nog precis vad vi vill göra med, men kan tänka oss pyreneerna. Någon som vet var man kan lyxvandra i pyreneern eller alperna och där man slipper gå upp och ner 2000 meter varje dag och där det är vackra skogar där man kan tälta ibland?

jonny
Svara med citat
  #9  
Gammal 2005-05-04, 22:23
christer49 christer49 är inte uppkopplad
 
Inlägg: 53
Överallt i Alperna där det finns skidliftar, som även är igång på sommaren, kan man "lyxvandra" enligt mitt sätt att se på det. Saalbach/Hinterglemm, Stubaital och Kirsberg/Kitzbüel i Österrike, Val Gardena och Corvara i Dolomiterna är några orter där jag själv varit och "lyxvandrat", som för mig innebär att bo på hotell eller pensionat och äta bra mat. Mig veterligen så är Sverige unikt med sitt Allemansrätt, som innebär att få tälta fritt. Har inte sett tältare "i det fria" i Alperna. Andra kanske vet bättre.
Svara med citat
  #10  
Gammal 2005-05-09, 14:36
wima wima är inte uppkopplad
 
Inlägg: 589
Tälta i alperna

Ja, på campingplatser, däremot sällan på höjderna. (Även om det tycks bli lite vanligare). 'Wild campiren' uppmuntras dock inte av turistorganisationer och naturvänner. I ett flertal områden är dessutom camping utanför tältplaserna förbjudet, i vissa områden är man befogat rädd för skogsbränder.

Anledning till att den inhemska befolkning inte tältar utanför campingplatser är (förutom ovan nämnda skäl) att man inte vill släpa med sig 5 kg extra utrusting i vertikalerna samt att oväder, framförallt rejäla åskväder inte är så trevligt i bergen.

Lyxsemester, tja Interlaken och Berner Oberland. Då det finns mången engländare som besökt dessa regioner är det engelska språket inte helt obekannt.

Om högalpin vana och utrustning finnes kan man gå över till Leukerbad (Wallis) och slappna av i Thermalbaden.Svara med citat
  #11  
Gammal 2005-05-31, 21:16
japa japa är inte uppkopplad
 
Inlägg: 9
jag och tjejen var och vandrade i Salzkammergut sommaren 04, hela det området var suveränt för vandring, sen att det blev prag och öl på vägen hem gjorde det hela inte sämre...
Svara med citat
  #12  
Gammal 2005-06-01, 11:47
perlowdin perlowdin är inte uppkopplad
 
Inlägg: 1 583
Citat:
Ursprungligen postat av christer49;
Har inte sett tältare "i det fria" i Alperna. Andra kanske vet bättre.
Det varierar från område till område. Efter murens fall har det blivit mer restriktivt, t ex i Fassa-dalen i dolomiterna bötfälls man och det är dyrt mycket dyrt.

Å andra sidan i högalperna brukar det inte var något bekymmer så länge man väljer sin tältplats så att man inte skadar vattentäckter. De accepterar inte att man tältar nära dessa eftersom de vet att alla som tältar också pinkar i det fria.

Per
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ Betygsätt det här ämnet
Betygsätt det här ämnet:

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är avAlla tider är GMT +1. Klockan är nu 05:55.


 

Logga in