Tips önskas på bra cykelvagn! - Sidan 2 - Forum


Barn och friluftsliv Allt om barn

Svara
 
Ämnesverktyg Betygsätt ämne Visningsalternativ
  #13  
Gammal 2004-07-06, 11:25
thureb thureb är inte uppkopplad
 
Inlägg: 16 278
Re: Ni som har burley d´lite....

Citat:
Ursprungligen postat av Kuddsson;
Ni som har Burley D´lite, ni kan väl gå in på abckids.dk och titta på Corsaire-kärran. Jag vill höra vad ni tycker om den, om ni kan se några för/nackdelar med den jämfört ned era vagnar. Kanske är svårt för er att jämföra när man bara ser bilder och text, men några synpunkter har ni kanske?
Tack på förhand ,
Annette Seldén
Verkar vara en bra konkurrent till Burley d'Lite. Speciellt så verkar det vara bra plats för större barn för ben och huvud men bredden är kanske lite mindre i axelhöjd. Den är ca ett kilo tyngre.

Det som jag ser som sämre än Burleyn är att det inte är något rör kring hjulen på utsidan vilket gör att man kan fastna med vagnen när man kör förbi och svänger igenom bilhinder (stålrörsfållor/grindar eller betongsuggor) på cykel och gångvägar. Det är ofta man får dra sig förbi sådan hinder med iskrapning när man är ute och cyklar och jag kan tänka miog att hjulen på Corsairen tar stryk av sådan behandling.

Det vore naturligtvis intressant att läsa hela testen i Våres Barn och se om Burleyn var med i den testen.

Värdefullt är att se om man jämfört egenskaper i praktiken med två barn på t ex 6 och 8 år.

Vi Föräldrar hade en ganska dålig test för några år sedan som finns refererad i en tidigare tråd på cykelforumet.

Thure med 3 barn och ca 8 års nästan daglig erfarnehet av olika barncykelkärror. Burley d'Lite är den som jag kan rekommendera.
Corsairen kanske är bättre men det kan jag inte bedömma utan att ha testat i praktiken.
Svara med citat
  #14  
Gammal 2004-10-28, 08:12
PetStr52 PetStr52 är inte uppkopplad
 
Inlägg: 50
Cykelvagn

Vi använder Chariot Carriers sen ett år tillbaka som cykelvagn, skidsläde, stroller på stan, riktig löparvagn (ska ut nu faktiskt ;-) Den finns i dubbel och singel. Kika på http://www.activekids.nu

ett bra alternativ om man vill använda den till mer än bara cykelvagn.
Svara med citat
  #15  
Gammal 2004-10-28, 08:55
Kuddsson Kuddsson är inte uppkopplad
 
Inlägg: 13
cool Vi har köpt kärra!

Vi köpte en chariot carrier till slut. Det blev en corsaire. Vi har använt den jättemycket, bl.a. på cykelsemester i danmark i sommras. Hon älskar att åka i den. Det var aldrig något problem nån gång. Hon var 11 månader när vi var på cykelsemestern. Vi tog in på vandrarhem eller B&B.
Det är väldigt gott om plats i den. Grannen köpte en spectra, och de är redan missnöjda med den, den är betydligt trångare än våran (på höjden). Vad vi är jättenöjda med är att det går att använda den som barnvagn också. När vi stannade till på ett ställe, så kopplade vi bara loss vagnen och gick iväg med den som en barnvagn. Problemet med att ha med ett litet barn på cykelsemester är just att man inte har nån barnvagn med sig. Vi bäddade upp fotdelen åt henne, så hon kunde ligga ner (på tvären) och sova när vi promenerade med vagnen. Den var så bra att hon ville hellre sova i kärran på natten än i vandrarhemmens gamla slitna resesängar!Kärran går in i de flesta dörröppningar. Helt suverän vagn! Vi är jättenöjda!
Hälsar Annette
Svara med citat
  #16  
Gammal 2006-06-11, 09:17
bennys (Benny Svendsen) bennys är inte uppkopplad
 
Inlägg: 185
Danska Falcks test av cykelkärror

Här jämförs bl a Burley D'Lite och Chariot Corsaire.

http://www.falckmagasinet.dk/cykelanhanger

/Benny
Svara med citat
  #17  
Gammal 2006-06-12, 07:21
Utvandraren Utvandraren är inte uppkopplad
 
Inlägg: 347
Räcker storleken till?

Jag har också funderingar på en cykelkärra för barnen (nu 2,5 resp 1,5 år gamla) och undrar hur länge man kan räkna med att de ryms i en sådan kärra. Barnen är rätt långa för sin ålder och en titt i förbigående på Biltemas cykelkärra var inte så uppmuntrande, men kanske en riktig cykelkärra är bättre.
Svara med citat
  #18  
Gammal 2006-06-12, 12:57
bennys (Benny Svendsen) bennys är inte uppkopplad
 
Inlägg: 185
Vi köpte en begagnad cykelkärra för 500.- till vår dotter som är 2 år och 4 mån. Vi fick då möjlighet till en rimlig kostnad testa om hon gillade detta samt utvärdera om kärran var rätt modell. Kärran hade 8 år på nacken så det har hänt en del under den tiden. I pingsthelgen var vi i Småland och cyklade i "Astrid Lindgrens fotspår". Det gick jättebra och vi fick alla mersmak. Vår dotter Ella är relativt lång för sin ålder (stl 92) och vi upplevde kärran som ngt liten för henne. Sitthöjden är 50cm och sittutrymmmet är 55x58cm (lxb). Sittutrymmet är plant och hennes fötter tog i framkanten samt hjälmen putade upp i taket. Det sistnämnda kändes inte optimalt med tanke på en ev omkullkörning. Sedan är utsikten begränsad, små sidorutor samt ett heltäckande tak utan utsikt och en liten ruta fram. Inför färden sydde jag ett nät som jag trädde över hela front- och taköppningen som ersättning för orginaltäckelset. Detta funkade fint och Ella hade fin utsikt. Vid kyligare väder samt regn knorrade hon när vi satte tilbaka orginal täckelset. En annan detalj som tiden sprungit ifrån vår kärra på är utrymme i bakkant för hjälmens utstick vilket medförde att vi fick palla bakom ryggen så att hon inte hängde ner med huvudet samt att hon kunde ta sig en lur med hjämen på.

Nu när vi skall göra en längre cykelsemester i Danmark sneglar vi på en Chariot Corsair som har gott om utrymme, själva hävdar de dessutom att den räcker ungefär upp till barnets 7 års ålder. Visst kan vi köra med denna kärran under detta året men troligtvis måste vi ändå ersätta denna till nästa sommar.

ABCkids http://www.abckids.dk/ har en fin hemsida med många olika modeller samt en tabell där man kan jämföra de olika modellernas utrymme och yttermått. Mått hopfälld är inte minst viktigt om man har begränsat med utrymme i bilen och planerar att transportera kärran i bil.

Utifrån detta ser vår kravspec ut enl följande:
Sitthöjd >= 60cm
Sittlängd >= 60cm
Nersänkt utrymme för fötter
Stora sidorutor
Stor framruta som går upp över taket
Möjligheter till ventilation
Utrymme bak för hjälmen
Maxmått ihopfälld (Saab 9-3) 105x80cm
Goda lastutrymmen
Låg vikt
Enkel snabbkoppling som medger snabbt byte mellan olika cyklar
Avfjädrad

Hoppas att detta kan vara till hjälp för er som står i stånd att köpa en cykelkärra. Sedan får man vikta detta efter individuella behov. T ex kanske inte det är så viktigt med en avfjädrad kärra om man aldrig kör på t ex grusväg. Men vi som gör det ibland och bor i Göteborg bör ha det som ett högt viktat onskemål eller krav med våra usla gator och ständiga "För din egen säkerhet led cykeln" skyltar.

/Benny
Svara med citat
  #19  
Gammal 2006-06-12, 14:04
kr-val kr-val är inte uppkopplad
 
Inlägg: 459
Vi har haft en Burly d'Lite i 4 år och tidvis använt den dagligen. Några ytterligare kommentarer som inte framgår av testen på falckmagasinet.dk:
- Det är relativt besvärligt att koppla loss vagnen från cykel och om man regelmässigt använder flera cyklar är detta en märkbar nackdel. Dessutom har vi haft problem med att den skruv som man skall skruva på för att lossa kärran kärvar. Efter ha smörjat den några gånger funkar det bättre men inte lika bra som när den var ny.
- Myggnät och "fram- och bakrutetyget" spänns fast med tryckknappar. Det är en svag konstruktion och flera av våra har gett med sig.
+ Stort plus för att den är så lätt och smidig. Mycket bra köregenskaper. Funkar för barn, veckohandling och annan transport av grejer.
Svara med citat
  #20  
Gammal 2006-09-06, 13:55
Keyra Keyra är inte uppkopplad
 
Inlägg: 8
Vi har en Chariot Corsaire XL och är väldigt nöjda. Vi bor en bit utanför cykelstaden Lund och tar oss ibland in på grusvägar, så fjädringen är guld (det var den även i somras på badturerna). Den är hög o rymlig och räcker ett bra tag till för våra rätt långa killar, 3 samt 1,5 år. Största nackdelen är om man använder den som buggy (vagn) och har lastat en del i bagaget, så välter den baklänges när barnen går ur kärran. Men annars är den välbalanserad.
Svara med citat
  #21  
Gammal 2006-10-30, 23:21
[email protected] dag.lunden@telia.com är inte uppkopplad
 
Inlägg: 353
Min son Jakob 7 år kan fortfarande sitta i vår Burley d´lite...

Men det är nog i sluttampen nu då hjälmen börjar hamna väl högt i taket på kärran...

Men kärran lär nog få hänga med på några skridskoturer till då det är en bra "viloplats" för trötta skridskofötter...
Se http://hem.passagen.se/dagl/FRILUFT/isslade.pdf.

Vänligen/Dag
Svara med citat
  #22  
Gammal 2006-10-31, 00:10
Brune Brune är inte uppkopplad
 
Inlägg: 5 111
Re: Min son Jakob 7 år kan fortfarande sitta i vår Burley d´lite...

Citat:
Ursprungligen postat av [email protected];
Men det är nog i sluttampen nu då hjälmen börjar hamna väl högt i taket på kärran...

Men kärran lär nog få hänga med på några skridskoturer till då det är en bra "viloplats" för trötta skridskofötter...
Se http://hem.passagen.se/dagl/FRILUFT/isslade.pdf.

Vänligen/Dag
rätt länk

http://hem.passagen.se/dagl/FRILUFT/isslade.pdf
Svara med citat
  #23  
Gammal 2007-01-02, 20:26
Sportbil Sportbil är inte uppkopplad
 
Inlägg: 48
Burley i konkurs

Citat:
Ursprungligen postat av thureb;
Vi har 6 års erfarenhet av nästan daglig användning av Burley d'Lite en tvåsitsig cykelkärra som går att använda tills barnen är uppåt 8 år gamla. Sök på Burley i forum (se vänsterspalten) så hittar du många trådar där den kärran beskrivs.
Thure
Burley har nyligen gjort konkurs enligt min kontakt i USA. En cykelhandlare däröver som jag pratat med säger att firman Burley håller på att rekonstrueras men att de inte kan leverera eller hålla löften. Han fick hem några vagnar med delvis annan (sämre!) kvalitet än den som han tidigare varit van vid från Burley. Numera har han inte längre deras vagnar...

Tråkigt.
Svara med citat
  #24  
Gammal 2007-09-12, 13:44
kittykatt kittykatt är inte uppkopplad
 
Inlägg: 2
Menar du en sån härdenna finns hos Biltema
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ Betygsätt det här ämnet
Betygsätt det här ämnet:

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod ärAlla tider är GMT +1. Klockan är nu 22:20.


 

Logga in