Fjällvandring På tur i bergen

Svara
 
Ämnesverktyg Betygsätt ämne Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2018-08-07, 18:52
jalanjalan jalanjalan är inte uppkopplad
 
Inlägg: 9
vandring max fem dagar i fjällen

jag bor utomlands och kommer hem till sverige en kortare tid i september. skulle vilja hinna med en fjälltur på runt fem dagar. jag utgår från skåne. vad rekommenderar ni? kan inte lägga för mycket tid på att resa så gärna där man kan komma ut enkelt från tåg eller flyg. flyg till kiruna går fort och jag kan vara på fjället hyfsat snabbt. tåg till jämtland tar ca 16 timmar. abisko till nikkaloukta är väl minst 6 till 7 dagars vandring? finns det turer i det området som är runt fem dagar eller är det för sent på säsongen i september? dessutom solovandring. jämtlands triangeln är trevlig men gjort den några gånger vinter som sommar. tacksam för tips!
Svara med citat
  #2  
Gammal 2018-08-07, 19:30
76 76 är inte uppkopplad
 
Inlägg: 81
Saltoluokta - Kvikkjokk borde du reda ut på 3-4 dagar.
Svara med citat
  #3  
Gammal 2018-08-09, 15:17
Picea Picea är inte uppkopplad
 
Inlägg: 677
Jag har inte gått i Abisko själv, men vet många som har gått på korta turer, 3-5 dagar där, och tittar man på kartan ser det ut att finnas flera alternativ. Eftersom stugorna är öppna till slutet av september så lär det inte vara helt galet sent på säsongen heller.

Annars finns det ju massor av leder runt jämtlandstriangeln också. Från Storulvån tar du ju dig t.ex. till Gåsen och Vålådalen på några dagar, om du inte redan har varit åt det hållet.
Svara med citat
  #4  
Gammal 2018-08-10, 11:32
majjen (Håkan Friberg) majjen är inte uppkopplad
 
Inlägg: 2 467
Abisko

I Abiskotrakten är det lätt att planera turer av olika längd med start och mål i Abisko. Tack vare möjlighet att ta liften både upp på fjället och ner igen så sparar man mycket tid.
Jag har fått frågor om mina turer i detta område många gånger och är nu så bekväm av mig att jag skickar ett tidigare svar till dig via mejl.

HåkanF
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ Betygsätt det här ämnet
Betygsätt det här ämnet:

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är avAlla tider är GMT +1. Klockan är nu 09:33.