Fjällvandring På tur i bergen

Svara
 
Ämnesverktyg Betygsätt ämne Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2017-07-16, 12:05
vickib vickib är inte uppkopplad
 
Inlägg: 1
fråga Vandra själv.

Hej,

Jag har planerat att bestiga Kebenekaise och fjällvandra efter med min pappa. Tyvärr har han gjort illa knäet så nu funderar jag på att göra det själv? Är det möjligt? Om så, var recomenderar ni? Vad skall jag tänka på? Om man går längs Kungsleden är det ganska säkert? Jag har tänkt att bege mig i början av September.
Svara med citat
  #2  
Gammal 2017-07-16, 14:16
KLAGER KLAGER är inte uppkopplad
 
Inlägg: 7 286
Det är inga som helst problem, det finns många tråda här redan om det

https://www.utsidan.se/forum/showthread.php?t=56389

https://www.utsidan.se/forum/showthread.php?t=66253

https://www.utsidan.se/forum/showthread.php?t=78554
Svara med citat
  #3  
Gammal 2017-07-17, 09:13
Jimmy88 Jimmy88 är inte uppkopplad
 
Inlägg: 1
De gånger som jag har bestigit Kebnekaise har det visserligen varit något tidigare på sommaren (juli/augusti) när det förmodligen är fler som vandrar, men min erfarenhet är att det är väldigt mycket trafik längs leden - så du kommer inte vara ensam på den etappen. Dessutom har ju alla samma mål, så du kommer förmodligen ha sällskap av andra som delar ditt tempo per automatik.

Om du har tänkt att vandra några etapper längs Kungsleden så är heller inte det någon fara, men det beror lite på vilken vana du har. Om du exempelvis inte har någon friluftsvana eller om du aldrig tidigare har fjällvandrat så skulle jag rekommendera dig att övernatta i STF:s stugor istället för att tälta. Stugorna är placerade så att det är en lämplig dagsetapp mellan dem. Det kan vara skönt att komma in och torka upp ordentligt, och du slipper släpa runt på ett tält. Dessutom kommer du träffa på andra fjällvandrare, samt (oftast) väldigt hjälpsamma stugvärdar.

Så jag tycker absolut att du ska fjällvandra även om din pappa inte kan följa. Om du helst vill undvika att vandra ensam så finns det ju många som söker vandringssällskap här på forumet.

Jag själv har fjällvandrat både ensam, med vänner, och med folk som på förhand varit främlingar - och jag har bara bra erfarenheter.
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ Betygsätt det här ämnet
Betygsätt det här ämnet:

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är avAlla tider är GMT +1. Klockan är nu 12:47.


 

Logga in

Tips!