Fjällvandring På tur i bergen

Svara
 
Ämnesverktyg Betygsätt ämne Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2017-05-19, 09:14
Signeld Signeld är inte uppkopplad
 
Inlägg: 1
Söker sällskab på fjällvandringen, tex till Jotunheimen i sommar?!

Hej,

Förra året var jag ensam i Jämtlandsfjällen, och med en inte så vandringsintresserad kompis i Jotunheimen. Båda var roliga turer och jag fick mersmak för Skandinaviens berg. Har tidigare vandrat mellan stugor och på dagsturer i Alperna.

Jag giller att gå till dom högsta topparna, och på sikt skulle jag gärna lära mig att gå över bre och klättra på dom lite mer luftiga topparna där det behövs att man är ett replag.

Just nu planerar jag en ensam vandring i Jotunheimen, men om någon har lust att planera tillsammans hade det varit jätte kul att göra i stället. I såfall är destination och tidsperiod så klart något vi beslutter tillsammans.

Min idé i fall jag kommer gå själv är, att i slutet av juli gå mellan Glitterheim, Spiterstulen och Leirvassbu, och därimellan gå till Glittertind (möjligen över toppen till Spiterstulen), och till toppen av Kyrkja. Kanske med lite avstickare här och var. Jag har med tält och tänker vandra 5-7 dagar.
(Tror det kan vara jätte fint att gå mellan Spiterstulen och Gjendebu via Vestra Memurubrean, men då behövs brekundskab vilket jag än så länge inte har, så får spara den biten).

Jag är bosatt i Göteborg, klättrar lite gran, cyklar lite gran. Jobbar som musiker, som vikare i en musikaffär, och som personlig assistent.
Själv är jag 30 år, men tänker att ålder inte spelar nån roll, vigtigare att man kan peppa varandra, även i regn och med trötta ben ☺

Allt gott
Signe
Svara med citat
  #2  
Gammal 2017-05-20, 21:55
AxelClarmo AxelClarmo är inte uppkopplad
 
Inlägg: 4
Roligt!

Hej!

Vilken rolig och spännande tur du har planerat Signe! Har själv velat göra nån tur i Rondane/Jotunheimen nu i sommar, är dock bara 17 så blir lite begränsad av kollektivtrafik etc så man får väl se...

Lycka till iallafall och go tur på dig!
Svara med citat
  #3  
Gammal 2017-06-01, 07:08
hnordlander hnordlander är inte uppkopplad
 
Inlägg: 3
Hej!

Jag har också planer på att vandra i Norge i juli, har precis som du mest erfarenhet av dagsturer i alperna och hemmavid. Jag är 30 år och bor i Gävle, och tänker även ha med min hund på vandringen. Om det låter intressant kan du väl höra av dig

Allt gott!
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ Betygsätt det här ämnet
Betygsätt det här ämnet:

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är avAlla tider är GMT +1. Klockan är nu 12:44.


 

Logga in

Tips!