Färga om myggnät.

Hej!
Någon som vet om det går att färga om ett vitt myggnät (ticket to the moon) till svart?
Om det är möjligt, hur går jag tillväga?
 
När man skall färga om kläder, så tar man först reda på vad det är för material (bomull är relativt lätt att färga om, syntet fungerar sällan), man kan också prova på en mindre bit
 
Nitor textilfärg/allfärg finns annars ofta att få tag i på stormarknader av typen ICA Maxi.

Nitor Allfärg färgar ull, siden och nylon samt alla naturmaterial. En pulverfärg som är lämplig för ömtåliga plagg, mindre plagg eller plagg/textilier som tvättas sällan. Infärgas i 80-90 grader. Vid färgning av ull, siden och nylon rekommenderar vi handfärgning. Vissa syntetfibrer, som t ex polyester och acryl, går inte att färga alls. Titta noga på textildeklarationen.

http://www.alfort.se/varumarken/nitor/textil/Farga-aterfarga-och-bevara/Om-allfarg/
 
RIT-dye färgar poly. Finns på ebay. I övrigt funkar dispersionsfärgee men betning och fixering ställer till det på hobbynivå. Så son sagt RIT-dye är en bra hobbylösning.
 
Nej. Det stämmer inte. Poly är inte svårare än något annat. Bara nitor och dylon som är avsedda för andra fibrer. Bomull och linska ha reaktiva färger, ull ska ha syrafärg och syntet ska ha dispersionsfärger. Det är inte svårare, bara det att marknaden för hemmafärgning består av äldre kvinnor som vill "skapa" men tröttnat/ är för lata för naturfärgning. Så de vill ha en undermålig produkt som funkar halvbra på flera olika fibrer.
 
Problemet är ju att många friluftskläder är gjorda av polyester/bomullsblandningar, om inte dispersionsfärger fungerar på bomull, eller fungerar olika bra på olika fibrer, så blir det ändå flammigt resultat
 
Problemet är ju att många friluftskläder är gjorda av polyester/bomullsblandningar, om inte dispersionsfärger fungerar på bomull, eller fungerar olika bra på olika fibrer, så blir det ändå flammigt resultat

Det är såklart ett problem för amatören som vill färga g1000 men motsägs inte av den information jag skrev. Och flammighet är ett ickeproblem för trådskaparen.

Idag består nog majoriteten av friluftsplagg av rena polyestrar och polyamider samt PU och pTFE membran om vi ska vara korrekta. Blandpoplinerna står för en modest del av försäljningen om vi ska vara ärliga.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.