Övre Vojmån?? - Forum


Fiske Fiske på naturens villkor

Svara
 
Ämnesverktyg Betygsätt ämne Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2006-06-18, 12:29
Vojmån Vojmån är inte uppkopplad
 
Inlägg: 10
Hej,

Nån som varit på den övre kvoterade sträckan i Vojmån?

- kan man vandra in norrifrån eller måsta man ha kanot för fisket på sträckan?
- Fina sträckor?

Alla tips mottages tacksamt!
Svara med citat
  #2  
Gammal 2006-06-19, 18:14
maskon maskon är inte uppkopplad
 
Inlägg: 342
Du kan traska dit både från norr och söder. Lättgått från norr!
Svara med citat
  #3  
Gammal 2006-06-21, 23:40
Vojmån Vojmån är inte uppkopplad
 
Inlägg: 10
Tack för svar!

Funkar det att gå längs ån oxå när man fiskar, eller behöver man kanot när man är på plats (pga t.ex. sank och snårig terräng)?

Har du några tips på fina sträckor?
/Bengt
Svara med citat
  #4  
Gammal 2006-06-22, 09:16
maskon maskon är inte uppkopplad
 
Inlägg: 342
Har inte själv fiskat övre sträckan - bara cyklat förbi (jo, faktiskt!). Tror nog man kan krångla sej fram längs stränderna, speciellt om vattnet inte är högt.
Svara med citat
  #5  
Gammal 2006-06-22, 09:30
Fimbulgeten Fimbulgeten är inte uppkopplad
 
Inlägg: 154
Passa på att fiska Vojmån medan den har vatten. & besök/stödj kampanjen rädda Vojmån!
http://www.vojman.se/
Svara med citat
  #6  
Gammal 2006-06-23, 20:27
europa12 europa12 är inte uppkopplad
 
Inlägg: 121
Övre Vojmån

Hejsan! Var och fiskade i övre delarna av Vojmån förra året i Augusti(övre kvoterade sträckan)En härlig tur,som började i Gielas..där vi hyrde kanoter.Det jag kan säga är att utan kanoterna så hade det blivit jäkligt svårfrankomligt då stränderna bestod av videbälten av sällan skådat slag...tackar gudarna för att vi hyrde kanoter(dyrt)men det var värt vartenda öre...Toppen också att paddla...stanna till vid "heta"ställen och sen paddla vidare...Utan kanoterna hade det väl kunnat gå att vada på vissa ställen efter kanten på själva ån..grunda partier med grusbottnar gjorde vadningen till en fröjd...men det fanns massor av partier i ån som blen tvärdjupa med tjocka videbälten och sumpmarker som tvingar en till hiskeliga omvägar...Jag rekommenderar starkt att ni hyr kanoter..vägen upp dit i kanot blir dessutom en upplevelse ni sent ska glömma...det tar ca.10-12timmar att paddla upp till Åtnikstugan...vi delade upp färden på två dygn...Fisket var kanon..med 20-30 fångade harrar per dag och person..och en och annan öring..inga jättar men den största harren låg straxt under kilot...Mvh.Timo
Svara med citat
  #7  
Gammal 2006-06-24, 14:30
Vojmån Vojmån är inte uppkopplad
 
Inlägg: 10
Tack för infon!!

Hur långt upp på sträckan paddlade/fiskade ni? Var ni ända upp till Åtnikstugan? Hur långt upp tycker du att man ska försöka ta sig (den kvoterade sträckan är ju ganska lång för tre dagars fiske)?

/Bengt
Svara med citat
  #8  
Gammal 2006-06-24, 15:41
europa12 europa12 är inte uppkopplad
 
Inlägg: 121
Vojmån

Vi paddlade inte riktigt ända upp till Åtnikstugan..men nästan! Det finns en del grundare partier i ån både nedsrömms Åtnikstugan och vad jag förstår även uppströmms den samma...ganska lugnflytande partier med grovkornig grusbotten med djupare gropar eller en djupränna(om man kan kalla det för det)vi hade det roligaste fisket i dessa partier..det står otroligt mycket fisk på dessa sträckor..osynliga för ögat men låt er ej luras..dom finns där.Sen fiskade vi i en sjö full av fin harr kanske 2km nedströmms "åtnik"på höger sida om man är på väg uppåt...det går en liten kanal på 50m till sjön från ån...den är väl värd ett besök..det finns hur mycket harr som helst i sjön..och en del bamse harrar också...Mvh.Timo.
Svara med citat
  #9  
Gammal 2006-06-25, 14:51
Vojmån Vojmån är inte uppkopplad
 
Inlägg: 10
En fråga till...

Om man gör en rejäl satsning och startar i gryningen från Gielas och paddlar allt man kan. Hur många timmar tar det att komma till starten på den kvoterade sträckan, dvs Vojmåns utlopp i Auojaure, givet att det inte blåser kuling emot på Gottern?

(Paddlade upp till den nedre sträckan i fjol och VET att själva paddlingen är väl så häftig men tiden finns helt enkelt inte detta år)
Svara med citat
  #10  
Gammal 2006-06-26, 08:06
europa12 europa12 är inte uppkopplad
 
Inlägg: 121
Vojmån

Jättesvårt att säga..det beror lite på vattenståndet också....det är 4-5tågningar genom mindre strömmar...ett par lyft förbi några mindre fall..inga jättegrejer men det tar lite tid...sen får man dra kanoterna 1-1,5 timme före Gottern...3-4km..stigen kan vara dålig på sina håll..speciellt om det har regnat..annars är det ganska lätt..men jobbigt!!Skulle tro att det tar kanske 10-12timmar...det blir jobbigt..Du kan få mer upplysning av kanot uthyrningen i Kittelfjäll på Tel:0940-811 11..Skit fiske på er!!...Mvh.Timo.Ps.det kan vara besvärligt att hitta en bra lägerplats efter ån...uppe vid Åtnikstugan ska det finnas bra platser..vi hittade en plats kanske 5-600meter nedströmms den sjö jag nämnde tidigare på höger sida (om man åker nedströmms)en bit upp..syns inte från ån..mer än att det finns en liten eldstad..och att det är lite upptrampat..i en liten slänt..inte stor...bakom där kanske 100meter upp finns en liten sjö som hänger ihop med ån...där finns en riktigt bra lägerplats...
Svara med citat
  #11  
Gammal 2006-07-03, 14:35
Vojmån Vojmån är inte uppkopplad
 
Inlägg: 10
Tack för fina tips Timo!
/Bengt
Svara med citat
  #12  
Gammal 2006-08-09, 16:33
Vojmån Vojmån är inte uppkopplad
 
Inlägg: 10
Några frågor till Timo,

Det har ju varit en knastertorr sommar även uppe i Västerbotten så det är tydligen väldigt lite vatten i Vojmån just nu. Var tycker du att vi ska fiska.

På sträckan nedströmms den tjärn du nämner i texten ovan eller uppströmms den samma? Eller ska man dra sig ner till sträckan precis innan utloppet i Auojaure? Finns det nån fors på sträckan som kan vara värd att prova?

/Bengt


Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ Betygsätt det här ämnet
Betygsätt det här ämnet:

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är avAlla tider är GMT +1. Klockan är nu 05:51.


 

Logga in