Alpin / Bigwall Go big!

Svara
 
Ämnesverktyg Betygsätt ämne Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2019-02-20, 09:00
Kolkritan Kolkritan är inte uppkopplad
 
Inlägg: 315
Byta toe bail till annat märke

Har ett par grivel air tech med cramp-o-matic-system som jag använder till skidalpinism (tyvärr inte blivit särskilt mycket använda på grund av korsbandsskada). Hur som helst skaffade jag mig inför denna säsong ett par lättpjäxor, pga fotutseende fick det bli ett par utan frontläpp, dvs jag kan inte använda grivels cramp-o-matic till dem. Jag har dock ett par cassinjärn jag isklättrar med som kom med både "automatisk" och "klassisk" toe bail.

Vad tror ni om att använda den toe bailen även till grivel-järnen? "Ståltrådarna" har en öppning som är betydligt "bredare" än grivels egna, de är lättare att få i/ur och det är inte jättemycket marginal innan de glider ur järnen när de är på plats (se första två bilderna).

När jag drar allt på plats ordentligt så känns det som att det sitter bra (se tre sista bilderna) - jag kan inte få nånting att röra sig när jag rycker och drar i saker hemma i vardagsrummet - men kommer det hålla för riktigt användande? Vad tror ni?

Svara med citat
  #2  
Gammal 2019-02-21, 18:02
Kolkritan Kolkritan är inte uppkopplad
 
Inlägg: 315
Om det finns intresse av det här i framtiden kan jag meddela att det inte fungerar. Provade på en enkel och kort passage med alpinklättring idag och på den lilla snutten jag gjorde så hoppade båda toe-bailsen ur flera gånger. Upptäckte dock att grivel numera tillverkar egna byglar för användning på samma sätt, så har beställt ett par såna!
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ Betygsätt det här ämnet
Betygsätt det här ämnet:

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod ärAlla tider är GMT +1. Klockan är nu 01:54.


 

Logga in

Tips!