Barn och friluftsliv Allt om barn

Svara
 
Ämnesverktyg Betygsätt ämne Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2019-02-05, 11:05
exjobb19 exjobb19 är inte uppkopplad
 
Inlägg: 2
Resa med barn

Hej,

Jag undrar hur ni tycker det är att resa med barn. Upplever ni några problem, isf vilka? Vad gör ni innan, under och efter resan? Bra saker att ha med sig på resan? Finns det något annat som ni tänkt på när ni reser?
Svara med citat
  #2  
Gammal 2019-02-06, 08:25
Kogoyo Kogoyo är inte uppkopplad
 
Inlägg: 291
Beror på vilken nivå på äventyret, färdmedel samt mängden barn o deras ålder och motivation.
Jag reste med mina barn o deras mamma på olika sätt redan från början. När vårt fjärde barn var ett, äldsta 7, besteg vi Kebne.
Efter separationen har jag rest en hel del själv med alla barnen. Vid separationen var yngsta 3 och äldsta 9. Jag övergick till tågresande då det är betydligt bekvämare. Jag blev bättre på att göra egna friluftsmatpåsar, skaffade lättare utrustning, osv. I takt med att barnen blev lite äldre (yngsta 4) började jag jogga med dom. Efter ytterligare ett år la jag till ett anaerobiskt program (enbart kropp, inga vikter) på ca 30 min om dagen.
För snart två år sen vandrade vi på Höga kusten, yngsta var då 6. Vi vandrade 5 mil på 4 dar.
I blrjan var motivering svårast. Men när de började förstå vad resorna gick ut på så räckte den motiveringen.
De två äldsta e tjejer. Killarna i deras resp klass vill inte utmana dom i armbrytning pga rädslan att förlora mot en tjej...
Svara med citat
  #3  
Gammal 2019-02-06, 15:55
exjobb19 exjobb19 är inte uppkopplad
 
Inlägg: 2
Vi planerar att resa runt i Europa i ca 2 veckor med vår 1.5- åring. Vi tänker flyga till startdestinationen och sedan åka runt med tåg och buss för att sedan flyga hem igen. Gissar att motiveringen för vår lilla också kommer att vara svårast.
Svara med citat
  #4  
Gammal 2019-02-06, 16:28
kurono kurono är inte uppkopplad
 
Inlägg: 40
Rekommenderar att ni reser runt med bil då kan resa bli mycket lättare för er och mer flexibel. Tror det kan vara lätt värt det jämfört att åka buss o tåg. Då kan ni få med allt ni behöver på resan oxå. Inte bara det ni klarar att bära.
Svara med citat
  #5  
Gammal 2019-02-20, 14:44
JonJensen JonJensen är inte uppkopplad
 
Inlägg: 1
Jeg kører altid og lejer et hus (med interhome for eksempel). Altid den nemmeste måde.
Svara med citat
  #6  
Gammal 2019-02-20, 18:25
ålänning ålänning är inte uppkopplad
 
Inlägg: 61
Var lekfull och gör resan till ett äventyr utifrån barnens villkor. Se saker med deras ögon. Det är inte alltid som vuxna fattar vad barn gillar. Ha en plan för hur ni löser sådana krångelsituationer som kan uppstå, ni känner era barn.

Utgå från deras behov, se till att de äter och dricker tillräckligt ofta och sover ordentligt. Ha alltid någon form av nödproviant för att hålla blodsockernivån och rejält med hushållspapper och våtservetter. Och barn behöver solskydd! Fundera på hur ni enklast löser toalettbestyr.

Fokusera mindre på vad du/ni vuxna vill se och göra men träna barnen i att ha tålamod att hänga med på vuxengrejer en liten stund varje dag. Se bara till att det är intressant även för dem. Kogoyo ger fina exempel på hur man successivt kan "leda in" barnen på sådant man själv gillar.

Lycka till och ha kul med barnen!
Svara med citat
  #7  
Gammal 2019-03-03, 12:07
Alfnisse Alfnisse är inte uppkopplad
 
Inlägg: 1
Går själv runt i samma tankar. Bra tråd att följa för att få råd.
Svara med citat
  #8  
Gammal 2019-03-03, 19:02
Nennaa Nennaa är inte uppkopplad
 
Inlägg: 111
idé

Citat:
Ursprungligen postat av exjobb19 Visa inlägg
Vi planerar att resa runt i Europa i ca 2 veckor med vår 1.5- åring. Vi tänker flyga till startdestinationen och sedan åka runt med tåg och buss för att sedan flyga hem igen. Gissar att motiveringen för vår lilla också kommer att vara svårast.
Vi reste en del med dottern och sonen i den åldern, vet att sitta still i vagn var inte jättekul i för långa perioder. Däremot bärsele och bärstol var en hit, då kom de upp och såg mera.
En portabel matstol att ha på restaurang var väldigt bra att ha då det inte var en självklarhet att det fanns. Märket ”the first years years” är helt outstanding blir mindre än en normal handväska och har inbyggd luftkudde så barnet kommer upp i normalhöjd och spänds fast på en vanlig stol och ersätter verkligen en barnmatstolar. Går inte att jämföra med sit in a pocket som är ett tygstycke som krängs om en stol.

Likaså en mini-vattenkokare (0.5L) att ha till vällingen på hotellrummet och en liten termos med het vatten till gröt.
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ Betygsätt det här ämnet
Betygsätt det här ämnet:

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod ärAlla tider är GMT +1. Klockan är nu 09:38.


 

Logga in