Nyhet > 2018-03-31

Vinnare av Gösta Frohms stipendie 2018

Gösta Frohms skogsmullestiftelse delar årligen ut ett stipendium till den eller de ledare som bedöms ha gjort en nyskapande insats för Friluftsfrämjandets barnverksamhet. I år får Katarina Knutsson Lennerstedt och Lovisa Cederström ta emot priset.

Av: ulindh

Gösta Frohms Skogsmullestiftelse har vid sitt årsmöte den 11 mars 2018 beslutat om ett delat stipendium för året. Ur Gösta Frohms Skogsmullestiftelsefond delas 5 000 kronor ut till vardera stipendiaterna Katarina Knutsson Lennerstedt och Lovisa Cederström.

Gösta Frohms Skogsmullestiftelse bildades 1986 av Gösta Frohm, som var visionär och framhöll att vistelse i naturen genom rörelse, lek och äventyr för små och stora människor är friskvårdande. Stiftelsens ändamål är att främja detta genom att årligen dela ut ett stipendium till den eller de ledare som bedöms ha gjort en nyskapande insats för Friluftsfrämjandets barnverksamhet. I år får Katarina Knutsson Lennerstedt från Öckerö och Lovisa Cederström, Helsingborg Gösta Frohms Stipendium.


Katarina Knutsson Lennerstedt

– Vi har valt Katarina för att hon är en inspirerande ledare som med sitt engagerade sätt lyckats få igång nya barnverksamheter. Hon medverkade vid framtagningen av handledning och utvecklande av Öppna Skogsgläntan för barn 0–2 år och föräldrar. Katarina är även kursledare och har medverkat till att arbeta fram utbildningsplaner för Skogsmulle i Förskolan. Fjällfina är en figur som står henne nära och hon berättar om fjällen för barnen på ett fantasifullt sätt, både i fantasi ochverklighet.


Lovisa Cederström

– Lovisa har vi valt för att hon är en eldsjäl som lyckats fånga nya målgrupper i arbetet med Meningsfull väntan, där hon startat verksamheter för barn, unga och familjer som är nyanlända. Lovisa är även mentor för en av de nyanlända ungdomarna som medverkar i aktiviteterna, där även äventyrliga familjen ingår. Lovisa inspirerar till nya möten i naturen för nyanlända både barn och vuxna, som även lär sig svenska genom Naturen ochAllemansrätten.

Stipendieutdelningen äger rum i samband med en familjefriluftsdag vid Lida Friluftsgård i Botkyrka lördagen den 22 september 2018 kl. 14.00.

Mer information om Skogsmullestiftelsen.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

En skildring av öden och äventyr i sydvästra Afrika under nådens år 2017. Om en 3000 km lång irrfärd i främst Namibia och Angola. De efterlämnade ... 5 kommentarer
En nattvandring på 30 km i mörker. Från Landskrona till Helsingborg längs med Öresund. 2 kommentarer
Någonsin funderat på om det är läge att stanna i lägret eller sänka huvudet och pusha vidare? Det är svårt att säga att såhär är det, var gränsen går ... 1 kommentar
Ulf Kvensler har skrivit en psykologisk thriller - Sarek. Du har nu chansen att vinna ett eget exemplar och ett sittunderlag. Chansen är stor då vi ... 1 kommentar
2020 skrev Karl-Johan Piehl här på Utsidan denna guidebok på engelska. Nu kommer en uppdaterad och rejält utökad version på svenska. Var med och ... 1 kommentar

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.