Artiklar > Veckans recept - Svamprisonotto

Veckans recept - Svamprisonotto

Krämig, riktigt smakrik och mättande risotto. Inlämnat av Erika Garberg.

INGREDiENSER - 2 port
2 dl Risoni
1 påse Svampsoppa (pulver) t.ex kantarellsoppa
1 näve Torkad svamp, t.ex trattkantareller, kantareller, svart trumpetsvamp
1 bit Parmesanost
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar


Gör så här
Koka svampsoppan enligt instruktionerna på påsen och låt den torkade svampen koka med.

Ställ åt sidan när den är färdig, gärna under lock.

Koka därefter risonin enligt instruktioner på förpackningen.

Skär eller hyvla parmesanosten i mindre bitar.

När risonin är färdig blandas den och osten med soppan.

Värm på risonotton lite snabbt och tag sedan bort den från värmen och blanda ned parmesanosten.

Smaka av med salt och peppar.

Frystorkad parmesan hittar du här!

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2017-07-28 20:10   Sitiensis
Jag testade den här hemma i köket. Jag modifierade enligt följande:
Stekte först en halv schalottenlök i lite olja, sedan hällde jag på 2 dl vatten, torkad svamp och pulversoppan. Jag lät det koka upp, sedan hällde jag på risonin, 1 dl vatten till, plus parmesanen som fick smälta ner. Det blev rätt al dente men jag tog av det från värmen och lät det stå i några minuter, och då blev det perfekt. Nästa gång häller jag nog på allt vatten och risonin på en gång.

Helt klart godkänt!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in