Nyhet > 2008-03-03

Vätternrundan 2008 - fulltecknad

Vätternrundans kansli har nu stängt ner anmälningssidan. I och med helgens anmälningar är nu Vätternrundan 2008 fulltecknad cirka en månad tidigare än ifjol.

Av: ulindh

Vätternrundans kansli stänga ner anmälningssidan. I och med helgens anmälningar är nu Vätternrundan 2008 fulltecknad cirka en månad tidigare än ifjol.

- Det är roligt att intresset är så stort men tyvärr är utrymmet begränsat. Vi poängterar tydligt vikten av att anmäla sig tidigt för att försäkra sig om en plats. Många som ringer överväger att anmäla sig i Halvvättern istället. Som vanligt är cirka 7100 personer förstagångs åkare, 5810 killar och 1290 tjejer. I startlistan finns också 10 tappra pionjärer som förbereder sig för sin 43:e runda.

För några veckor sedan rapporterades om rekord många anmälningar från utlandet, totalt nu 4285 vilket motsvarar nästan 25% av de 17500 anmälda från hela 34 olika nationer. Den största gruppen är tyskar och skandinaver men i nationslistan återfinns också exempelvis Förenade Arabemiraten, El Salvador, Italien och Japan.

Inom någon vecka kommer de anmälda att kunna se sin starttid på Vätternrundans hemsida. Starttiden avgörs av betaldag.

Tjejvättern och Halvvättern
I Tjejvättern och Halvvättern finns det ännu platser kvar även om det även där fylls på allt snabbare. Det märks att våren börjar komma och att allt fler vägar blir cykelbara. Nio respektive femton mil passar många och är en bra målsättning för vårens cykelträning, men också ett alternativ för dig som ”bara” cyklar till jobbet eller tränar spinning. Stämningen, sällskapet, servicen, banan, det finns många anledningar till att delta i ett av våra lopp. Halvvätterns bana kommer i år att leda deltagarna över natursköna Omberg vid Vätterns strand.

Till hemsidan 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Fler kvinnor än någonsin har anmält sig till nästa års Vasaloppet. Nu fortsätter arbetet för att få fler kvinnor att även anmäla sig till cykelloppen.
En skildring av öden och äventyr i sydvästra Afrika under nådens år 2017. Om en 3000 km lång irrfärd i främst Namibia och Angola. De efterlämnade ... 5 kommentarer
Visst är det smidigt med färdiga frystorkade rätter på turerna men att torka och göra sina egna rätter är inte särskilt svårt. Planera lite och prova ...
Andra delen av Lasses cykeltur genom östra Afrika. Den här gången får ni läsa om vägen till Karamoja i Uganda samt jakten på Sir Wilfreds Thesigers ... 4 kommentarer

En cykeltur till Turkana

Den femte cykelturen i Afrika tog Lars till avlägsna områden i norra Kenya. 6 kommentarer

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.