Artiklar > Upplev Billingen i Skövde!

På Billingen finner du det mesta och bästa när det kommer till utomhusaktivitet. Vackra vandringsleder och utsiktsplatser, cykel- och längdskidspår, fiskeplatser och mycket, mycket mer.

Här hittar du information om leder och boende!

Vandring
Billingeleden är en 72 km lång vandringsled som tar dig runt hela berget Billingen. Den går utmed bergskanten med fantastisk utsikt längs leden, nere på sluttningarna genom hagmarker och skogar, samt på den blomsterrika kalkstensplatån i Berg.


Foto: Roger Borgelid

Cykling
Billingen erbjuder cirka 4 mil cykelleder för dig som kör mountainbike. Alla spår bjuder på vacker natur och utmaningar för hela familjen. Du väljer själv bana och svårighetsgrad utifrån din erfarenhet och kunskap. Bakom stadion finns också en teknikbana med hopp och doserade kurvor.


Foto: Roger Borgelid

Löpning
Ge dig ut i Billingens omfattande spårområde som bjuder på drygt 45 km motionsspår. Spåren går i varierande terräng, med allt från svag till stark kupering, vacker lövskog såväl som ängar och djupa bergsraviner. Den drygt 7 mil långa Billingeleden som löper genom fritidsområdet är perfekt för traillöpning.  2017 kom Billingens fritidsområde dessutom med på topp tio över Sveriges bästa motionsspår!


Foto: Roger Borglid

Här hittar du information om leder och boende!


Tävla om en weekend med valfri outdoorupplevelse på Billingen i Skövde här!

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in