Tre månader i Vintersarek

Sarek. Fyra killar. Tre månader. Toppturer. Mål, att sammanställa en guide för vinterturer.

Av: henkepenke86

Under en av sommarens varma snöfria dagar fick fyra killar en vild idé. Tre månader med tält, pulkor och topptursutrustning var planen. Platsen skulle vara Sareks nationalpark. Är det möjligt? Vi bestämde oss för att göra ett försök.

"Projektet tar sin utgångspunkt i vår passion för snötäckta berg. Att stå på en isig topp eller att lägga skidspår på en orörd bergsida är något vi älskar. Enligt vår uppfattning är Sareks nationalpark i Lappland ett av Sveriges finaste områden för denna typ av turer. Trots den stora potentialen är informationen bristfällig. Detta vill vi ändra på."

I September satte vi oss ner och tog ett ordentligt snack. Resultat blev en ambitiös projektplan som ni ser ett utdrag ur här ovan. Arbetet med att ordna finansiering drog igång och nu är vi snart där. Flera samarbeten har knutits och i februari ger vi oss av.

På vår hemsida kan ni läsa mer, samt följa vårt arbete före och under turen.

www.vintersarek.se

Läs mer

Efter långa diskussioner kring ämnet avgifter och allemansrätt kommer här en sammanfattning av tråden och även en omröstning. Vad tycker du i frågan?
Tävla om ett exemplar av ”Barnens fjällbok – En handbok för unga fjällvandrare”.
Glaciärvandring, klättring och balansgång längs en smal kam. Att ta sig till Sveriges två högsta toppar är inget för den höjdrädda. 4 kommentarer
Varva vandringarna med lite inspirerande friluftsläsning hemma i soffan. 1 kommentar
Nu har Majjen kommit till vägs ände - Stenkällegården - Bergslagsledens sydliga slut. I dessa trakter har ju Bergslagsleden stark konkurrens av ... 6 kommentarer

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.