Torkade hallon- och chokladrutor
Genom att torka kakorna så blir de lätta, håller väldigt länge och kan förvaras i rumstemperatur.
Av: ulindh
Om du ska torka dessa kakor så är en torkugn bäst, men en varmluftsugn fungerar också bra. Genom att torka kakorna så blir de lätta, håller väldigt länge och kan förvaras i rumstemperatur.
INGREDIENSER – 20 bitar
2 dl hallonmos (ca 5 dl hallon)
0,5 dl råsocker
3 dl havregryn
1 dl hasselnötter
2 msk kakao
Torka: 50 grader/ 4 + 4 timmar
- Mosa hallonen.
- Koka ihop socker o hallonmos.
- Tillsätt alla ingredienser i matberedare och mixa helt slätt (ca två min).
- Bred ut på bakplåtspapper eller torkpapper, en halv centimeter tjockt (ja, så tunt!) En blöt slickepott kan vara en god hjälp, eller om du lägger ett bakplåtspapper ovanpå och kavlar. Testa dig fram.
- Torka mitt i ugnen i fyra timmar (50 grader), vänd sedan kakan och torka fyra timmar till, placera på galler om det går.
- Låt svalna och skär i remsor/bitar.
Tips! Pensla choklad på kakorna
Maten torkar snabbare med en torkugn från Excaliburt, Stöckli, Evemat eller Sedona!
Recept och artiklar
Läs mer
Forumdiskussioner
- Friluftsmat Enkel vandringsmat som fungerar
- Friluftsmat När det krävs över 4000kcal/dag. Är det möjligt?
- Friluftsmat Förlorar aptiten vid vandring
- Friluftsmat Intresse för "premium" frystorkad mat
- Friluftsmat Ersätta smör vid stekning över öppen eld
- Friluftsmat Kaffehjälpmedel/tekniker utomhus
- Friluftsmat Koka gröt
- Friluftsmat Näring i mat efter torkning osv