Torka mat till våren och sommarens turer!

Vi fortsätter att tipsa om bra saker att börja torka för att ha med ut till vårens och sommarens turer.

Av: ulindh

Potatis är gångbart och väldigt bra och enkelt att torka. Den torkade potatisen kan du förvara skivad för att ha i grytor och soppor eller mixa sönder för att göra eget mos av. 

Torka potatis.

Med en torkad grönsaksröra kan du piffa till många rätter på turen. Variera kryddsättningen i den här och tillsätt örtkryddor, lök- eller vitlökspulver.

Grönsaksröra.

Annat som är kul och enkelt att torka är att göra egna frukt- och bärremmar. Torkade bananer blir extra goda om de doppas i citron före torkning. Dessa blir perfekt godis på turen.

Fruktremmar.

Banangodis.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2021-03-20 09:55   Thomas Lummi
2017 började jag torka min egen mat. Resultatet är att:
- det är godare än frystorkad mat
- det är billigare än frystorkad mat
- det blir mindre skräp då min "förpackning" är en vanlig plastpåse
- det tar mindre plats, dvs man kan packa bra många rätter i exempelvis en glass- eller kakburk

Frystorkad mat är inte framtiden, för mig i alla fall.
 

Läs mer

Vi önskar God Jul med det klassiska receptet på Runekakor. En riktig favorit i repris.
En skildring av öden och äventyr i sydvästra Afrika under nådens år 2017. Om en 3000 km lång irrfärd i främst Namibia och Angola. De efterlämnade ... 5 kommentarer
En nattvandring på 30 km i mörker. Från Landskrona till Helsingborg längs med Öresund. 2 kommentarer
Någonsin funderat på om det är läge att stanna i lägret eller sänka huvudet och pusha vidare? Det är svårt att säga att såhär är det, var gränsen går ... 1 kommentar
Ulf Kvensler har skrivit en psykologisk thriller - Sarek. Du har nu chansen att vinna ett eget exemplar och ett sittunderlag. Chansen är stor då vi ... 1 kommentar

Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...