Nyheter > Tänndalen vald till bästa skidort

Tänndalen vald till bästa skidort

Nu är det klart att Tänndalen återigen är utsett till Skandinaviens bästa skidort – för andra året i rad.

– Tänndalen bjuder på Sveriges längsta skidsäsong, riktiga fjäll och torr luftig natursnö. Här lockar äventyret mer än nattklubbar och extraerbjudanden, säger Peter Jonasson, anläggningschef Tänndalen.

Tänndalen är en genuin fjäll- och skidanläggning i västra Härjedalen med ett brett utbud för hela familjen, oavsett årstid. Här bjuds snö, krispig kyla, roliga backar, miltals med välpreparerade längdspår och utmanande off-pist. Den genuina fjällkänslan genomsyrar hela Tänndalen och här finns tystnad och ro i stället för flygplan och nattklubbar.

För andra året i rad har Tänndalen blivit utsedd till Skandinaviens bästa skidort i Nordic Bench årliga undersökning.

– Det är tydligt att våra gäster uppskattar den genuina fjällkänslan och äventyret. Extra kul är det förstås att våra grannar från Funäsdalen också fått pallplats. Nu välkomnar vi till en ny, härlig vinter här i Tänndalen, säger Peter Jonasson.

Om undersökningen
4 500 skandinaver har i en helt oberoende undersökning fått ange hur villiga de är att rekommendera en fjälldestination och för andra året i rad är Tänndalen vinnare. Hela 87 procent av de som varit där under det senaste året ger betyget 9 eller 10 (skala 0-10). Övriga destinationer i topp med högt betyg är Tänndalens grannar i Funäsfjällen; Ramundberget och Funäsdalen. Fjärde respektive femte plats intas av Skistargiganterna Trysil och Vemdalen. Vad besökarna till Tänndalen framförallt framhåller är att de trivs med boendet, att området bjuder på riktigt bra längdskidåkning och även fina skidbackar. 

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in