Nyheter > Svenskt friluftsliv har fått ny ordförande

Svenskt friluftsliv har fått ny ordförande

Susanne Söderholm

Susanne Söderholm tillträder som ny ordförande i Svenskt Friluftsliv efter Per Klingbjer. Susanne är orienterare och har varit engagerad i styrelsen i 6 år samt har arbetat som förbundschef för Orienteringsförbundet sedan 2013.

-  Det är en stor ära att ta över som ordförande. Jag är så stolt och glad!  Vi har ett bra utgångsläge och det känns som vi nu tar steget in i något nytt. Det gångna året har många hittat ut i naturen och när väl pandemin släpper ser jag bara möjligheter. Vi är nu 27 friluftsorganisationer med fantastiska verksamheter. Friluftsorganisationer som står redo för att ta emot nya medlemmar och på ett bra sätt introducera friluftslivet. Och jag ser verkligen fram emot Friluftslivets år, det känns så spännande att se vad det kan ge oss i form av aktivitet och medlemmar även kommande år, säger Susanne Söderholm som på årstämman idag valdes till ny ordförande.

-  Jag vill också rikta ett stort tack till Per Klingbjer, som varit ordförande de senaste 6 åren. Han har på ett föredömligt sätt lett Svenskt Friluftsliv och styrelsens arbete och jag är oerhört stolt över att få ta över efter Per.


Svenskt Friluftsliv är en paraplyorganisation för 27 ideella friluftsorganisationer i Sverige som tillsammans har 1,6 miljoner medlemmar, varav 300 000 är barn och ungdomar. Tillsammans består organisationerna av närmare 9 000 lokala- och regionala föreningar. Svenskt Friluftsliv företräder de ideella friluftsorganisationerna i Sverige och är talesperson gentemot regering, riksdag och myndigheter. 

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in