Nyhet > 2008-05-30

Supersmidig videokamera för actionsportare

Oregon Scientific videokamera är liten, smidig och vattentät . Speciellt användbar för actionsportare som enkelt vill filma sin sport och dela med sig av sina upp­levelser - t ex på Internet.

Av: ulindh

Oregon Scientific videokamera är liten, smidig och vattentät . Speciellt användbar för actionsportare som enkelt vill filma sin sport och dela med sig av sina upp­levelser - t ex på Internet.

Actionkameran, kallad ATC2000 (All Terrain Camera) väger 125 gram och är idealisk för skateboardåkare, MTB-cyklister, skid- och snowboardåkare, klättrare, ryttare, surfare och alla andra som sysslar med actionsporter.

Kameran fästs enkelt på t ex en hjälm, ett cykelstyre eller på ett fordon. Den filmar med en upplösning upp till 640x480 pixlar och 30 bilder/sek och lagrar videoklippen i AVI- Format på ett inbyggt minne på 32 MB. Lagringsminnet kan utökas till 2 GB med ett SD minneskort (Secure Digital).

Den inbyggda displayen visar bland annat inspelad tid och kvarvarande batteriladdning. På baksidan finns både USB- och RCA-kontakter, vilket gör att videoklippen kan spelas upp direkt på en pc eller en tv. Det är därmed också lätt att lägga ut klippen på internet, t ex YouTube. Kameran drivs med två vanliga AA-batterier.

Kameran är mycket robust för att tåla både stötar och slag. Den är också vattentät ner till 3 meters djup, vilket gör att den kan användas även för att filma vattensporter.

För mer information 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

För den fotointresserade är kameraväskan en given del av packningen. Här kommer Serkan Günes utrustningstips (och framför allt vad som tåls att lämna ... 2 kommentarer
Många av oss gillar att ta med kameran ut på äventyr. I boken "Äventyrsfoto" delar fotografen Fredrik Schenholm med sig sitt fotografiska arbetsflöde ...
2011 åkte Anneli tillbaka till Muztagh Ata i västra Kina, där hon året innan hade kämpat mot en ofattbar mängd problem. Hon hade lärt sig massor, ... 17 kommentarer
Vi har testat en smidig, billig hjälmkamera som filmar i HD 4 kommentarer
Här kan du läsa tips om hur du får med din utrustning på din aktivitet.

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.