Artiklar > Stockholm Outdoor 6 - 7 juni

Stockholm Outdoor 6 - 7 juni

Klara, färdiga…lek

Det leks mer än någonsin, och det är inte bara barn som står för det. Under nationaldagshelgen startar en ny festival, Stockholm Outdoor, med syfte att visa allt roligt man kan göra utomhus och belysa Stockholm som en outdoorstad. Det är dags att ta fram barnasinnet.

Kajakpaddling, yoga, fjällvandring, fystester med Paolo Roberto, hälsosam mat, SM i Idioten, föreläsning av äventyraren Ola Skinnarmo, slackline, fototävling, äventyrsutbildning för barn, obstacle race-banor och filmfestival. Programmet för den nya festivalen Stockholm Outdoor vid Sjöhistoriska 6-7 juni är gediget. Precis så arrangörerna vill ha det.

Lena Bergman är en av Sveriges mest rutinerade mässarrangör inom outdoor och hon ser en ny arena för framtidens festivaler. Det är nämligen vad hon just nu skapar tillsammans med Glenn Mattsing, chefredaktör för äventyrstidningen Outside och David Klint, grundare av Tough Viking.

-Vi vill samla en mängd aktiviteter och låta det ta plats, vilket är svårt på en mässa. Stockholm Outdoor ska bli en utomhusmarknad för både upplevelser och utställare, säger hon.

Deras koncept är inspirerat av stora festivaler som till exempel GoPro Mountain Games i USA.

I Norge finns sedan länge flera utomhusfestivaler, som Vestlandets Norsk Fjellfest, Ekstremsportveko och Fjellsportfestivalen. Ekstremsportveko startade redan 1998 och omsätter idag runt 9 miljoner norska kronor.

-Stockholm Outdoor kommer att vara gratis och öppen för alla med barnasinne eller intresse för aktivt liv, säger Glenn Mattsing på tidningen Outside.

Han har koll på trenderna inom outdoor och har så klart sett till att alla nyheter finns på plats vid Sjöhistoriska under nationaldagshelgen.

-Jag tror att de flesta föräldrar vill vara mer aktiva med sina barn och visa dem den svenska naturen, men det krävs ibland både speciella kunskaper och utrustning. Alla frågor kring detta kommer att kunna besvaras under Stockholm Outdoor, säger han och lyfter fram Äventyrsskolan där man helt enkelt kan ”checka in” barnen och själv lära sig laga träningsmat, köpa tält eller prova en kajak.  

Vill du ha en aktiv sommar är Stockholm Outdoor den perfekta avsparken. Bara du är tillräckligt barnslig.

Missa inte:

SM i Grönlandsroll: Eskimåsvängar på sätt du inte trodde gick

Äventyrsbilen: Subarus nya äventyrssatsning låter dig vinna ett drömäventyr med bil och utrustning.

Sveriges mest vältränade doldisar: Paolo Roberto utser motionärerna som har elitfysik.

VAD: Stockholm Outdoor

VAR: Sjöhistoriska museet

NÄR: 6-7 juni

Läs mer

Program för dagarna

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in

Tips!