Snowboardcup Tandådalen 26/1 - 29/1 2000

Copp laddar med guld inför Tandådalen
Genom förra söndagens guldmedalj i storslalom passade Stephen Copp på att sätta sig i respekt hos konkurrenterna inför de kommande världscuptävlingarna i Tandådalen.

Av: Christer Lindh

Denna vecka befinner sig det svenska snowboardlandslaget, tillsammans med övriga världseliten, i Tandådalen i Sälenfjällen för fyra intensiva deltävlingar i Snowboardvärldscupen.
Hittills den här säsongen har det svenska snowboardlandslaget erövrat över 15 pallplaceringar, vilket gör dem till Skidförbundets främsta landslag avseende topplaceringar.

Programmet i Tandådalen.
Onsdag 26/1 Parallellstorslalom
Torsdag 27/1 Parallellslalom
Fredag 28/1 Halfpipe
Lördag 29/1 Halfpipe

Tandådalen rustar åter för World Cup. För tredje året i rad står Tandådalen som värld för en av deltävlingarna i NOKIA Snowboard FIS World Cup. Ursprungligen skulle tävlingarna genomförts i november 1999, men vädrets makter ville annorlunda och tävlingarna fick
skjutas upp till 26-29/1. Nu är förhållandena desto bättre och
förutsättningarna för tävlingarna bästa tänkbara.

Nyfiken på Snowboard?
Inför WC-tävlingarna i Tandådalen erbjuder Svenska Skidförbundet till en mini-utbildning i snowboard. Syftet är att ge kunskap och mer "kött på benen" vad det gäller termer, bedömning, discipliner, etc inom snowboard.
Tid och plats är Tandådalen, torsdag den 27/1 kl.10:00.
Anmäl dig till janne.olofsson@skidor.com senast den 26/1.

Följ tävlingarna på Svensk Snowboards hemsida, www.svensksnowboard.com. Sidan kommer att uppdateras dagligen och alltid innehålla den senaste informationen.

Källa: Svenska skidförbundet

Du kan följa tävlingarna här.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.