Så här gör du supergott banangodis!

Det här banangodiset smakar gott och friskt med hjälp av citronsaft. Gör dessa och du har ett perfekt godis till nästa tur!

Av: ulindh

Det här banangodiset smakar gott och friskt, knepet är att hälla citronsaft över skivorna. Gör dessa och du har ett gott godis till nästa tur!

Ta så många bananer du vill torka, skiva dem ungefär 5 mm tjocka, bred ut på en skärbräda eller ett fat. Pressa citron och droppa saften över skivorna, låt dem ligga och dra i några minuter. Lägg över skivorna i ett durkslag eller sil och låt rinna av en stund. 

Sprid ut dem på torkollor eller plåt och torka i 50 - 60 grader cirka 6 timmar. De ska vara lite sega när de är klara.

Färdigt! Bara att packa i burk eller påse och ta med ut!

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2019-03-11 19:11   Akka
Bästa godiset och så enkelt att göra!
 
2019-03-24 22:24   fowwe
Det där med citronsaft låter verkligen lockande. Detta måste jag pröva!
 
2021-03-17 10:23   Dania
Låter smaskigt men hur hållbara är de?
 
Svar 2021-03-17 11:11   ulindh
Det kan jag tyvärr inte svara på för de brukar ta slut ganska fort. Men torkad frukt har ju bra hållbarhet så de är nog rätt hållbara.
 

Läs mer

Vi önskar God Jul med det klassiska receptet på Runekakor. En riktig favorit i repris.
Den här veckans macka avnjuter vi i förmiddagssolen som speglar sig i isen. Smörgåsen är toppad med lite machésallad till fröjd för ögat. Ut och njut!
Några veckor framöver kommer vi att lägga ut veckans macktips som förhoppningsvis kan inspirera till helgernas matsäcksinnehåll. Ut och njut!
Visst är det smidigt med färdiga frystorkade rätter på turerna men att torka och göra sina egna rätter är inte särskilt svårt. Planera lite och prova ...
En mattermos är smidig att ha med på turerna när temperaturen sjunker. Det går snabbt att få något värmande och matigt i kroppen, både soppor och ...

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.