Recept > 2017-07-11
Recept denna vecka - Kardemummabullar
Något sött och gott att äta är härligt att unna sig på turen.
Av: ulindh
Förvara alla torra ingredienserna i en påse tills de ska användas. Blanda ut med ljummet vatten och knåda gärna i påsen. Forma små bullar som du steker i smör. Ett par minuter på varje sida. Doppa de färdiga bullarna i socker.
INGREDIENSER - ca 4 små bullar
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl socker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk stött kardemumma
0,5 dl ljummet vatten
+smör till stekning
+ 0,25 dl socker att doppa i
Utrustning för att laga mat över eld hittar du här!
Recept och artiklar
Läs mer
Forumdiskussioner
- Friluftsmat Enkel vandringsmat som fungerar
- Friluftsmat När det krävs över 4000kcal/dag. Är det möjligt?
- Friluftsmat Förlorar aptiten vid vandring
- Friluftsmat Intresse för "premium" frystorkad mat
- Friluftsmat Ersätta smör vid stekning över öppen eld
- Friluftsmat Kaffehjälpmedel/tekniker utomhus
- Friluftsmat Koka gröt
- Friluftsmat Näring i mat efter torkning osv