Nyhet > 2009-01-27

Produkter i återvunnet material

Av: admin

Till hösten 2009 tar Houdini Sportswear funktion, stil och hållbarhet till en högre nivå. Imponerande 80 % av kollektionen tillverkas av återvunnet råmaterial. En ännu större andel är återvinningsbar. Houdinis system av multifunktionella Core Comfort produkter har utökats och gör det möjligt för den medvetna konsumenten att klä sig på ett hållbart sätt - från underkläder till ytterkläder - oavsett om det gäller idrott eller fritid.
Houdini Sportswear introducerar tre nya serier producerade av återvunnen fiber. Metropolis TM Twill - funktionbyxor med street-känsla inspirerade av denim och workwear. Switch TM Insulated Comfortshell - varma dunfria jackor med sovsäcks-komfort.

Slipstream TM - förstärkningsplagget för hög fart med aerodynamiskt anpassade vindpaneler. Dessutom har Houdini lyckats övergå till återvunna alternativ på sina klassiska funktionsmaterial.
Målsättningen är 100% hållbara produkter och samtidigt fortsätter Houdini sitt arbete med att samla in och
återvinna utslitna kläder. Houdinis återvinningsstationer finns hos de flesta av deras återförsäljare samt på klättergym osv. Houdini bedömer att de kommer att nå 100 % återvunna produkter betydligt snabbare än de kommer få med sig slutkonsument på återvinningståget. Det krävs en beteendeförändring i konsumentledet och sådant tar tid.

Mer information

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2009-07-24 01:31   mazeson
och varför skulle man lämna sin slitna tröja åter? Vad är kundnyttan? pengar?
 

Läs mer

Femtonde delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra" handlar om förpackning. 2 kommentarer
Vi lägger ned mycket tid och pengar när vi ska köpa vandringskängor och pjäxor, men det som kan vara den viktigaste delen i skorna glömmer vi ofta ... 2 kommentarer
Under några veckor har Utsidan testat värmesulor i olika skor och vid olika temperaturer.

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.