Nyheter > Premiär för Ekoloppets tävlingsklass ...

Premiär för Ekoloppets tävlingsklass genomförd

Ekoloppets första upplaga av tävlingsklassen gick av stapeln i lördags 3 oktober. Vinnare i herrlaget blev Swedish Armed Forces Adventure Team med två välmeriterade namn inom multisport, den trefaldige Vasaloppsvinnaren Oskar Svärd och Emil Dahlqvist. Segern i mixed-klassen togs hem av Marie Nilsson och Christer Casselsjö från Kålmården Adventure.

Ekoloppet är ett nytt äventyrslopp som introducerades förra året för entusiaster inom friluftsliv och multisport. Loppet består av vandring, paddling och cykling genom naturområden i Tiveden och norra Vätterns skärgård. I den så kallade Friluftsklass är idén att deltagarna genomför etapperna i lugnt tempo och bor i camps längs banan med egen proviant. Starten för årets friluftsklass gick på fredagen vid lunchtid från Tivedstorp med vandring på Bergslagsleden och Munkastigen. Tävlingsklassen startade tidigt på lördags-morgonen och genomförde den 126km strapatsrika banan som med 22km trailrun, 25km paddling och 79km MTB. Snabbast tid på 7:25:06 hade segrarna i herrklassen med Oskar Svärd och Emil Dahlqvist.

Ekoloppets grundare och projektledare säger ”Utmaningarna har varit många under 2020 med uppskjutna evenemang och aktiviteter. Vi är därför väldigt glada att året Ekolopp kunde genomföras med de kraftiga begränsningar som den fysiska distanseringen inneburit”.

Renata Chlumska är sedan 2018 Ekolppets ambassadör då hon tillsammans med en grupp äventyrare genomförde piloten till loppet. I årets arrangemang deltog Renata i Friluftsklassens vandring och medverkade även i loppets olika aktiviteter. ”Det jag gillar med Ekoloppet är att det finns ett äventyr för alla. Erfaren eller inte, de flesta kan vara med” säger Chlumska.

Planen är att Ekoloppet ska genomföras nästa år 28-30 maj 2021.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in

Tips!