Nyheter > Norrskenståg mellan Narvik och Abisko

Norrskenståg mellan Narvik och Abisko

Den 15 oktober lanserade SJ Nordlyståget. En tågresa mellan Narvik och Abisko, med syfte att låta internationella turister uppleva norrskenet på ett härligt sätt. Nordlyståget är en av SJs satsningar på den växande nordiska tågturismen.

Med start tisdagen den 15 oktober lanserade Nordlyståget, SJs senaste satsning inom den växande nordiska tågturismen. Reseupplevelsen mellan Narvik och Abisko syftar till att främst låta internationella turister uppleva det spektakulära norrskenet längs med sträckan.

- Vi har stora ambitioner att utveckla tågturismen i landets nordligaste delar. Genom införandet av Nordlyståget tar vi nu ett viktigt steg i satsningarna på den växande nordiska tågturismen, säger Jan Kyrk, affärschef vid SJ.

SJ ser goda möjligheter att utveckla den internationella tågturismen i regionen. En utveckling som också kommer underlättas i samband med färdigställande av Narviks nya hamn.

Sedan sommaren 2018 kör SJ sommartågen mellan Narvik och Kiruna. För att vidareutveckla satsningarna på tågturismen har SJ också knutit till sig flera olika regionala samarbetspartners, bland annat Visit Narvik.

- Att resa med tåget längs med Ofotbanen är inte bara klimatsmart, utan bidrar till en helt egen typ av reseupplevelse. Sträckan bjuder resenärerna på allt ifrån storslagen fjällnatur till norrsken och norska fjordar. Vår ambition är att tillsammans med SJ kunna vidareutveckla den här typen av upplevelseresor framöver, säger Lise Janita Hansen vid Visit Narvik.

Fakta – Om Nordlyståget

Tisdagen den 15 oktober klockan 19.05 avgick den första turen med Nordlyståget från Narviks station. Färden gick till Abisko och sen tillbaka till Narvik. 

Nordlyståget går dessutom 24 november och 3 december. Tåget kommer också göra uppehåll vid Vassijaure, Björnfjell, Katterat samt Rombak.

 

Logga in