Müslibar med fikon (bakad)

Det här är inte en särskilt söt energikaka, men du kan pensla dem med choklad.

Typ:

Mellanmål, Övrigt

Portioner/mängd:

8 bitar

Ingredienser:

4 dl rostade havregryn (eller naturell müsli)
1 dl salta jordnötter (eller andra nötter)
1-2 tsk lakritsextrakt (pulver)
6 grovhaclade torkade fikon
*
1 dl fikonmarmelad
0,5 dl matolja
0,5 dl kallt vatten

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.


- Rosta havregyn i en stor stekpanna i ett par minuter på hög värme. En gjutjärnspanna är bäst till detta, det går också att rosta i ugn på plåt (20 minuter 250 grader, rör om då och då).

- Blanda gryn, jordnötter, lakritspulver och de hackade fikonen i en matberedare - mixa i tio sekunder för att blanda allt.

- Blanda i de de blöta ingredienserna och mixa i tills degen klumpar ihop sig - det tar ca 1 minut.

- Lägg blandningen i en brödform eller på bakplåtspapper, pressa kakan med nåot platt för att den ska hålla ihop bra, t ex en stekspade.

- Dela bitarna halvvägs så blir det lättare att dela dem sen.

- Baka i 20 minuter i mitten av ugnen.

- Låt Svalna och skär i bitar.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...