Nyheter > Mjukkonserv med smart värmepåse

  

I videon nedan kan du se hur enkelt man värmer maten med värmepåse. 

Fördelarna med MRE (meal rady to eat) eller mjukkonserv som det också kallas, är att maten är färdiglagad och att den ofta har bättre smak och konsistens än frystorkat. Mjukkonserv är bäst när du inte behöver tänka på vikten, som i kajak, båt, som nödmat i bilen eller på dagsturer.

De är även bra när du inte har god tillgång på färskt vatten, eftersom de färdiga rätterna inte kräver vatten vid tillagning.

 

Vill du äta maten varm så kan du värma den på flera olika sätt:

- Lägg den oöppnade mjukkonserven i varmt vatten.
- Töm mjukkonservens innehåll i en gryta eller kastrull och värm.
- Värmepåse (flameless heater)

För att värma maten med en värmepåse stoppar du ner den oöppnade mjukkonserven i värmepåsen, tillsätter några matskedar vatten, försluter värmepåsen och väntar därefter i 10-12 minuter. Värmepåsen innehåller endast Aluminium (stabiliserat) och Natriumhydroxid vilket skapar värme i kontakt med vatten.

Värmepåsen tar du självklart med hem efteråt och slänger i soporna. 

 

Här hittar du mjukkonserv på Friluftsmeny - just nu värmepåsar för endast 5 kronor!

 

Här hittar du mjukkonserv på Friluftsmeny - just nu värmepåsar för endast 5 kronor!

  

 

Logga in

Aktuellt: Boknytt