Kronan växlar upp med ny lätt folkcykel

Cykeltrenden växer sig allt starkare. Nu lanserar svenska cykeltillverkaren Kronan en femväxlad folkcykel av aluminium som är lätt att trampa och enkel att hantera. Att cykla är inte bara trendigt, vårens första cykeltur är också en hälsokur och 2008 kan bli ett rullande rekordår för svensk cykling.

Av: ulindh

Nu lanserar svenska cykeltillverkaren Kronan en femväxlad folkcykel av aluminium som är lätt att trampa och enkel att hantera. Att cykla är inte bara trendigt, vårens första cykeltur är också en hälsokur och 2008 kan bli ett rullande rekordår för svensk cykling.

– Vi tror att vår nya cykel kan bli en riktigt klassisk folkcykel som är ovanligt lättcyklad och samtidigt har Kronans klassiska formspråk och höga kvalitet in i minsta detalj, säger Maria Brunstedt, vd på Kronan Trademark.

 

Svenska folket cyklar som aldrig förr och 2008 kan bli ett minst lika bra cykelår som 2007 då försäljningen vissa perioder ökade med 40-50 procent. Under de första åtta veckorna 2008 såldes cirka 25 procent fler cyklar än motsvarande period året innan enligt en färsk rapport från branschorganisationen Svensk Cykling.

– Vi ser att intresset för cykling ökar och Kronancyklar ökar sin försäljning för varje år. Jag tror att allt fler väljer att ta cykeln till och från jobbet eller skolan som ett enkelt sätt att få vardagsmotion, säger Maria Brunstedt.

Ny femväxlad lättviktare
För första gången lanserar Kronan nu en femväxlad cykel i unisexmodell som tack vare att den är byggd i aluminium väger mindre än tidigare Kronan cyklar. Med sina 19 kilo är den lättare att hantera och manövrera i bland annat stadstrafik. Den har också ett ovanligt lågt insteg som gör det lätt att komma upp på den stoppade sadeln.

– Vi har lyssnat på våra kunder när vi tagit fram en helt ny cykel med fem växlar, den passar perfekt för pendling till jobbet i stan eller för utflykter på landsvägen, säger Maria Brunstedt.

Den nya Kronancykeln är döpt till det kungliga namnet Folke. Pakethållaren är i stål och passar bra för en barnsits, och den rullar elegant fram på slitstarka 28 tumsdäck.

Mer om Folke:
Femväxlade cykeln Folke från Kronan börjar säljas i mitten av april på www.kronan.com. Pris: 4 990 kronor (plus frakt) Cykeln finns i färgerna svart, röd och crème, varje cykel har en unik registreringsskylt och behållare för pump.

 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Fler kvinnor än någonsin har anmält sig till nästa års Vasaloppet. Nu fortsätter arbetet för att få fler kvinnor att även anmäla sig till cykelloppen.
En skildring av öden och äventyr i sydvästra Afrika under nådens år 2017. Om en 3000 km lång irrfärd i främst Namibia och Angola. De efterlämnade ... 5 kommentarer
Visst är det smidigt med färdiga frystorkade rätter på turerna men att torka och göra sina egna rätter är inte särskilt svårt. Planera lite och prova ...
Andra delen av Lasses cykeltur genom östra Afrika. Den här gången får ni läsa om vägen till Karamoja i Uganda samt jakten på Sir Wilfreds Thesigers ... 4 kommentarer

En cykeltur till Turkana

Den femte cykelturen i Afrika tog Lars till avlägsna områden i norra Kenya. 6 kommentarer

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.