Kolbullar

Här följer ett recept på kolbullar, tillagas helst över öppen eld enkelt och gott att laga.

Av: ulindh

Kolbullar 3 portioner

Kolbullar är något av det enklaste och godaste man kan äta. Godast är om de lagas över öppen eld på en muurikka (stekhäll) men de kan lika gärna lagas på ett friluftskök.

INGREDIENSER
400 gram rimmat fläsk i tärningar

Smet
2 dl vetemjöl (kan bytas ut mot majsmjöl eller mandelmjöl)
2 dl fint rågmjöl (eller annat mjöl du har hemma)
8 dl vatten
0,5 tsk salt

TILLAGNING
Ta en matsked eller två av det rimmade fläsket, stek tills det är gyllenbrunt och häll sedan över en halv deciliter smet. Stek på båda sidor.

SERVERING
Servera med lingonsylt och rivna morötter.

TIPS!
Blanda smeten i en flaska innan du går ut på tur, enkelt att transportera smeten, skaka om och att hälla.

Utrustning för att laga mat hittar du här!

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2017-07-05 23:55   hgo
Håller fullständigt med. Mättande och mkt. gott.
 

Läs mer

Vi önskar God Jul med det klassiska receptet på Runekakor. En riktig favorit i repris.
Den här veckans macka avnjuter vi i förmiddagssolen som speglar sig i isen. Smörgåsen är toppad med lite machésallad till fröjd för ögat. Ut och njut!
Några veckor framöver kommer vi att lägga ut veckans macktips som förhoppningsvis kan inspirera till helgernas matsäcksinnehåll. Ut och njut!
Visst är det smidigt med färdiga frystorkade rätter på turerna men att torka och göra sina egna rätter är inte särskilt svårt. Planera lite och prova ...
En mattermos är smidig att ha med på turerna när temperaturen sjunker. Det går snabbt att få något värmande och matigt i kroppen, både soppor och ...

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.