Om Seved

Jag gör nu kydexslidor till F1 och Några modeller av Mora.

Det finns nu ett par knivar och en F1 slida till salu under säljes fliken.

Hej! Jag heter Seved Hjelm och jag har varit knivmakare sen 1990.

Jag gör jaktknivar,bruksknivar och fiskeknivar o endel taktiska knivar. Som jag lägger ut på hemsidan. Maila gärna o fråga vad jag har färdigt annars gör jag en åt dej.  Det gäller mina egna modeller. 

En mycket fin recension från en nöjd kund.  Det gäller mellan surviveln  med brunt skaft o läderslida.  Jag lägger upp bild under knivlänken.

Have to say I’m tickled with my little knife!!! This is just about perfect for cleaning birds and packing daily. I’ve carried it almost nonstop for a couple weeks now and I can’t say enough good things about it. It’ll get its chance to process deer this fall and will have it’s place in my hunting gear for a many years. Thanks again for an excellent product it’s a steal for the price. I’ve got several quality knives from higher dollar builders but this thing is quickly becoming a favorite. Don’t hesitate drop the hammer on one today.

Jag har även en Fb sida som ni kan besöka .
Besök även gärna Humble Trekker chanel på Youtube.  Han har testat några av mina knivar och det kommer fler tester vart efter.  Han är mycket trevlig o kunnig inom Bushcraft o frilufts liv o visar o testar allt från att göra upp eld med flinta till att testa sovsäckar. Även han finns på Facebook. 

Mässor som jag är på är Ludvika kniv vecka alltid V 28.  Kniv expot i Norrköping som antagligen kommer att vara i Oktober.  

Vad det gäller knivblad så har jag  några fasta modeller som jag gör och säljer. Det är ett antal modeller som jag har under knivblads fliken, jag slipar dom antingen skålslipade eller helt planslipade. Stålen är aeb-l, 1095 ,UHB15LM, 5160, CPM154CM  2140(O1) O 52100.
 
Jag skärper även dina knivar,saxar och yxor om du vill. Det kostar 70:- st om det inte är mycket jobb.

GÅ GÄRNA IN UNDER YXFLIKEN OCH KOLLA VAD NI TROR OM MIN NYA YXA JAG TÄNKER GÖRA. NI KAN SKRIVA I GÄSTBOKEN ELLER MAILA VAD NI TYCKER. Jag har fått hem riktigt fint klykträ av valnöt,lönn och körsbär. Gå in underTill salu för exempel. Titta gärna in på min blogg. http://sevedsknivar.blogg.se/
Nu har jag även fått hem machetes. Marble,Ontario och Linder machetes . Jag kan även ta hem alla från machetespecilists Titta under huggar fliken för bilder o priser och säljes.
Titta gärna på mina nya flikar kockknivar och under pågående projekt där lägger jag upp  vad jag håller på med för tillfället o framtida projekt. 
Här är några youtube snuttar från när jag testade min huggare.

http://www.youtube.com/watch?v=vYf9x_noPow

http://www.youtube.com/watch?v=W85nRYsyZvE

http://www.youtube.com/watch?v=QMQL0pvH24Y

http://www.youtube.com/watch?v=e7zlxYukV6I
När jag cotar aanvänder jag Ceracoat Från Durano I Norge .  

Här är resention av några av mina knivar. 
Av bla Johan Sörberg.
Jag har de sista åren uteslutande använt olika knivar ifrån Fällkniven ab när jag har jagat.
Efter en lyckad bockjakt så glömde jag bort min TK3 & när jag letade dagen efter så hittade jag inte kniven bland alla buskar & löv…
Jag hade gjort lite knivar när jag var yngre & bestämde mig för att nu gör jag en egen med orange handtag.
Under tiden jag letade på internet efter knivblad så kom jag ihåg att jag hade sett en kniv med just orange handtag som en svensk knivsmed hade gjort, efter ett tags letande så hittade jag Seved Hjelm.
Det första blad jag beställde av Seved var ett Bushcraft blad, det var det bladet som han hade klart.
När bladet kom hem så såg jag direkt att det passade mina lite större händer & att det var välgjort med en rak slip fas & primär egg.
Nu har jag köpt ett par olika blad bl.a., Survivel, Woodie & Bushy som jag har skaftat själv.
Under de här 2 åren så har dessa används flitigt under jakt på bl.a. klövvilt, rip & vildrensjakt i fjällen, sjöfågel ute i havsbandet, allt ifrån avfågning till urtagning av ett gäng djur.
Det är klart att knivarna måste slipas då & då men med Survivel bladet så var den vass även efter att jag flått av 3 stora vildsvin i vintras & det är inte vanligt..
Jag lät även min PH använda den när jag var i Namibia sist, han tog hand om kudu, black Wildebeest & en Warthog innan jag slipade upp den igen. Han var riktigt nöjd så han fick behålla den.
 Den användes även till att avfånga en Oryx, han stack den i atlas kotan & bände ordentligt, men den var lika rak som tidigare & inga flisor ur eggen. Visserligen så är den i minsta laget men funkade ypperligt ändå till så pass stora djur.
Nu har jag ritat upp en ordentligt stick kniv som Seved har gjort i Elmax, när den är klar & jakt säsongen är över så ska jag skriva lite om den.
Problemet för mig är att jag har svårt att bestämma vilken av knivarna som skall med när jag drar på jakt, men Fällknivens knivar är alltid kvar hemma

Johan Sörberg


Om du vill kontakta mej så ring eller maila.
sevedhjelm@gmail.com 

  070-75052 98
Seved Hjelm
Rämningevägen 72
612 94 Finspång     

Jag tar även Swish nu. 070-750 52 98. 

IBAN: SE12 9500 0099 6034 1197 6057

Skriv gärna något i min gästbok.


Webbplatsen är producerad av Dartur Online