Kikärtskakor med jordnöt

Energikakor, viktigt att pressa ordentligt för att de ska hålla ihop.

Typ:

Mellanmål, Övrigt

Portioner/mängd:

12 kakor

Ingredienser:

2 dl kikärtor
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl matolja
0,5 tsk salt
0,5 dl jordnötssmör, osötat
3 dl havregryn
1 dl grovhackad aprikos
1 dl grovhackade valnötter

Gör så här:

- Sätt ugnen på 175 grader

- Mixa kikärter, sirap, matolja, salt , jordnötssmör och havregryn till en smet.

- Tillsätt grovhackade aprikoser och valnötter, blanda väl.

- Lägg i form eller på plåt (2 cm tjock) pressa kakan med något platt och baka i 25 minuter.

- Pressa den varma kakan igen för att den ska hålla ihop.

- Låt svalna och skär bitar.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.