Frystorkade rätter

Lyofood är ett nytt märke för frystorkade rätter i Sverige men som funnits på marknaden i Europa sen 1998.

Av: ulindh

Tysk-polska Lyofood skapade sina första frystorkade rätter redan 1998 och har sedan dess vunnit många priser för sina innovativa produkter. De är väletablerade i de stora europeiska länderna men är mindre kända i Norden. 

Det är ett litet etablerat familjeägt företag från Polen med egna odlingar, som till stor del är ekologiska, vilket gör att de kan ha full kontroll från odling till färdig påse. Rätterna tillagas först och frystorkas sen. Deras frystorkade rätter har vunnit priser flera gånger på den stora Outdoormässan i Friedrichshafen i Tyskland.

Förutom frystorkad mat har de även frystorkade fruktmixer och pulver till smoothies.

Under Sverigedagarna på Djurgården 25 - 28 maj finns det chans att provsmaka produkterna. Det finns också möjlighet att prova på paddling, SUP, slackline med mera.

Information om mässan och program

Mer information om Lyofood.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Den här veckans macka avnjuter vi i förmiddagssolen som speglar sig i isen. Smörgåsen är toppad med lite machésallad till fröjd för ögat. Ut och njut!
Några veckor framöver kommer vi att lägga ut veckans macktips som förhoppningsvis kan inspirera till helgernas matsäcksinnehåll. Ut och njut!
Visst är det smidigt med färdiga frystorkade rätter på turerna men att torka och göra sina egna rätter är inte särskilt svårt. Planera lite och prova ...
En mattermos är smidig att ha med på turerna när temperaturen sjunker. Det går snabbt att få något värmande och matigt i kroppen, både soppor och ...
Om du vill torka egen mat till sommarens turer kan det vara bra att börja fundera och planera nu. Här får du lite tips för att komma igång.

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.